Diecézna fáza Synody o synodalite Cirkvi bola predĺžená do 15. augusta 2022

VATIKÁN 29. októbra 2021 - Generálny sekretariát Synody biskupov v piatok 29. októbra oznámil, že predlžuje prvú fázu synodálneho procesu, ktorá sa mala pôvodne skončiť v apríli. Diecézna fáza práve prebiehajúcej Synody na tému: „Za synodálnu Cirkev: spoločenstvo, spoluúčasť a misia“, ktorá sa na Slovensku začala 17. októbra, tak potrvá až do 15. augusta 2022.

Ako sa uvádza v tlačovej správe, Generálny sekretariát tak rozhodol na základe mnohých žiadostí z rôznych častí sveta „aby Božiemu ľudu poskytol väčšiu príležitosť na autentickú skúsenosť načúvania a dialógu“. V správe sa píše:
 
„Riadna rada Synody biskupov, vedomá si toho, že synodálna Cirkev je Cirkvou, ktorá načúva, a považujúc túto prvú fázu za nevyhnutnú pre túto synodálnu cestu, po prehodnotení týchto žiadostí a hľadajúc dobro Cirkvi, sa rozhodla predĺžiť do 15. augusta 2022 termín na predloženie zhrnutí konzultácií biskupských konferencií, východných katolíckych cirkví sui iuris a iných cirkevných orgánov.“
 
Generálny sekretariát Synody biskupov sa zároveň teší z povzbudzujúcej skutočnosti, že v priebehu týchto prvých týždňov synodálneho procesu dostáva početné komunikácie z diecéz i eparchií.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Diecézna fáza Synody o synodalite Cirkvi bola predĺžená do 15. augusta 2022

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY