Deti zo Šúroviec prežili zaujímavý týždeň na farskom letnom tábore

ŠÚROVCE/BYSTRÁ 24. augusta 2017 - Farnosť Šúrovce usporiadala v dňoch 23. - 28. júla letný tábor pre deti z tejto farnosti v obci Bystrá na Táloch. Niesol sa v znamení témy "Cestovanie v čase". Krátku reportáž o podujatí nám napísal tím animátorov zo Šúroviec a my vám ju prinášame v plnom znení:

Farský letný tábor sa niesol v znamení témy "Cestovanie v čase". Snažili sme sa deťom priblížiť život ľudí v rôznych časových obdobiach a prostredníctvom zaujímavých hier i aktivít si tento život mohli aj vyskúšať. Preskúmali sme spolu pravek, staroveké Grécko, stredovek, začiatok novoveku a budúcnosť. Počas praveku sme lovili mamutov a vyskúšali sme si aj nakresliť praveké maľby iba pomocou prírodných materiálov. V období starovekého Grécka sme sa popasovali nielen s tvorením bájky, ale aj s náročnými disciplínami na olympiáde. Počas stredoveku sme si vysvetlili zásady etiky a slušného správania. V období začiatku novoveku sme si vyskúšali náročné povolanie moreplavcov. A vzdialená budúcnosť nám zasa priniesla návštevu rôznych planét.
 
Na výlet sme sa počas týždňa vybrali do Bystrianskej jaskyne, kde deti mohli vlastnými očami sledovať skutočné veľké zázraky prírody. Navštívili sme vysokohorského záchranára, ktorý nás naučil ako postupovať pri zraneniach, na čo si dávať pozor pri túrach, tiež sme si spoločne povedali čo-to zo zemepisu a na záver sme si mohli vyskúšať horolezeckú stenu. S deťmi sme boli na zaujímavej túre, na konci ktorej sme mali krásny výhľad na dva najvyššie kopce Nízkych Tatier, Chopok a Ďumbier.
 
S duchovným otcom Mariánom sme sa, okrem iného, stretávali každý deň pri slávení svätých omší, kde sme prežívali prítomnosť nášho nebeského Otca. Svätú omšu sme si spestrili hrou na gitarách a nádherným spevom známych, ale aj nových piesní. Celý týždeň sme si užili naplno hrou, tancami a rôznymi tvorivými aktivitami.
 
TO ABU informoval tím animátorov Bystrá 2017
 
facebook sharing button Zdieľaj
Deti zo Šúroviec prežili zaujímavý týždeň na farskom letnom tábore

Farnosť Šúrovce usporiadala v dňoch 23. - 28. júla letný tábor pre deti v obci Bystrá na Táloch. Niesol sa v znamení témy "Cestovanie v čase". (foto: Lucia Hudcovičová)

NOVINKY