Deti sa radovali z darov dobrých ľudí

TRNAVA 25. septembra 2014 - Trnavská arcidiecézna charita v rámci celoslovenskej zbierky aj tento rok zorganizovala v celej arcidiecéze Zbierku školských potrieb pre deti z núdznych rodín. Zbierka prebehla v období od júna do augusta 2014. Ľudia prinášali najrôznejšie druhy školských potrieb, napr. peračníky, farbičky, fixy, pravítka, perá, zošity, školské tašky, vodové či temperové farby alebo iné užitočné veci do školy. Jedinou podmienkou bolo, aby darované školské potreby boli funkčné.

Počty darovaných vecí boli skutočne vysoké, v centrálnom sklade Trnavská arcidiecézna charita narátala vyše 120 školských tašiek, cez 600 zošitov, okolo 1700 kusov farbičiek... Aj keď sa dary mohli odovzdávať na 10-tich miestach v arcidiecéze, veľmi milé bolo prekvapenie, že sa do zberu zapojili ľudia z asi dvojnásobného počtu farností a obcí. Darované veci sa zvážali do centrálneho skladu v Trnave, triedili, rátali, vyraďovali nefunkčné potreby, a nakoniec zamestnanci charity pripravili „balíčky“ na odovzdanie deťom.
 
Práve minulý týždeň Trnavská arcidiecézna charita ukončila aj rozdávanie balíčkov. Jej zamestnanci navštívili pri tom rodiny v Piešťanoch v centre sociálnych služieb Domum, veľa rodičov aj s deťmi prišlo do Centier pomoci človeku v Piešťanoch, v Seredi a v Trnave, školské potreby boli tiež odovzdané do jednej základnej a do jednej špeciálnej školy. Celkovo bolo v tejto akcii obdarovaných vyše 100 detí.
 
Zbierka je považovaná za veľmi úspešnú práve vďaka záujmu ľudí o osudy ich susedov, rodín a detí v hmotnej núdzi. Zamestnanci Trnavskej arcidiecéznej charity ďakujú všetkým jednotlivým darcom, tiež zapojeným dobrovoľníkom, rôznym pomocníkom a správcom mnohých farností v arcidiecéze za ochotu pri realizovaní zbierky. Odmenou pre všetkých sú určite rozžiarené tváre detí na mnohých miestach Trnavskej arcidiecézy.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Deti sa radovali z darov dobrých ľudí

Zamestnanci charity odovzdali deťom pripravené „balíčky“ školských potrieb. (foto: archív TADCH)

NOVINKY