Deň rodiny v Trnave opäť ožil

TRNAVA 1. júla 2021 - V nedeľu 27. júna po ročnej prestávke znovu oživili oslavu Dňa rodiny. Začali ju slávnostnou svätou omšou v jezuitskom Kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave, ktorú celebroval páter Martin Halčák SJ.

Popoludní pokračovali programom na nádvorí Domu Spoločnosti Ježišovej a v Mariánskej sále. Rodiny z Trnavy a okolia, ktoré v hojnej miere prišli na podujatie, si mohli vychutnať nielen spoločne strávený čas v peknom slnečnom počasí, ale aj kultúrny program a sprievodné aktivity pre všetkých členov rodiny. Ukážky svojej práce predviedli aj dobrovoľní hasiči a členovia Civilnej obrany. Pre deti boli pripravené stánky s legom, tvorivé dielne a na nádvorí nechýbal ani tradičný nafukovací hrad. Oteckovia si spolu s deťmi mohli pozrieť ukážky zaujímavej kúzelnej fyziky.
 
Tento ročník Dňa rodiny sa niesol v znamení témy „Otec nablízku“. Organizátori zvolili tento podtitul, aby v tomto roku vyzdvihli úlohu otca v rodine, ktorá je nezastupiteľná a nenahraditeľná. Na pódiu odznelo svedectvo otca 6-tich detí, ktoré bolo pre mnohých povzbudením. Kultúrny program vytvorili deti a mladí z tanečných zoskupení Alegria a Styleunits, zaspievať prišli Bystrík a mladá speváčka Mária Valentová. Podujatie moderovala Nikol Kaňuková.
 
Poďakovanie patrí všetkým dobrovoľníkom a spolupracujúcim organizáciám, ktorí pomohli zabezpečiť celú akciu. Poďakovanie patrí aj sponzorom, Trnavskému samosprávnemu kraju, Arcibiskupskému úradu ako aj Mestu Trnava, ktorí podporili oslavu Dňa rodiny finančne. Celoslovenským organizátorom Dňa rodiny je Fórum kresťanských inštitúcií a v Trnave toto milé podujatie už tradične zorganizovalo Centrum pomoci pre rodinu.
 
TO ABU informoval Michal Lipovský
 
facebook sharing button Zdieľaj
Deň rodiny v Trnave opäť ožil

Kultúrny program na Dni rodiny 2021 v Trnave vytvorili deti a mladí z tanečných zoskupení Alegria a Styleunits, zaspievať prišli Bystrík a mladá speváčka Mária Valentová. (Foto: Michal Lipovský)

NOVINKY