Deň rodiny 2023 oslávili aj v Piešťanoch

PIEŠŤANY 28. júna 2023 - V poslednú júnovú nedeľu zorganizovali v Piešťanoch, pod záštitou piešťanskej pobočky Centra pomoci pre rodinu a v spolupráci s mestom Piešťany, už 4. ročník podujatia „Deň rodiny“. Tento deň je medzinárodne uznaný sviatok, vyhlásený Valným zhromaždením OSN na 15. máj. Na Slovensku má jeho slávenie už 15 -ročnú históriu.

Tento rok zorganizovali toto podujatie opäť v priestoroch prírodného kina Fontána v blízkosti mestského parku. Počasie bolo nádherné už od skorého rána a tak mohli organizátori privítať  veľký počet návštevníkov, najmä rodín s deťmi rôzneho veku, pre ktoré bolo podujatie primárne pripravené. Téma tohtoročného dňa rodiny - „Mama - naj povolanie“, chce poukázať na hodnotu tohto krásneho poslania a povolania, ktoré však v spoločnosti často nie je dostatočne ocenené.
 
Hlavný program sa odohrával na pódiu a trval takmer tri hodiny. Rodičom sa prihovoril aj primátor mesta Peter Jančovič, ktorý sa len nedávno stal čerstvým otcom. Prvý muž mesta jednoznačne vyzdvihol význam podujatí zameraných na podporu rodiny. Mladšie deti si mohli pozrieť vystúpenie detí z hudobnej školy „Yamaha“. Program umelecky spestrili  žiaci Súkromnej ZUŠ a Spojenej školy. Najväčší záujem publika na seba pritiahol Braňo Jobus a „Vrbovskí víťazi“ so svojim originálnym a skutočne netradičným hudobným  a slovným prejavom.
 
Sprievodný program prebiehal na viacerých stanovištiach. V nich si mohli prísť „na svoje“ návštevníci rôzneho veku. Tí najmenší si mohli vyskúšať cvičenia zamerané na rozvoj jemnej motoriky a rôzne hry, starší si mohli zahrať spoločenské hry, alebo sa dosýta vyšantiť  na skákajúcom hrade. O maľovanie na tvár prejavili záujem takmer všetky deti. Veľkému záujmu sa tešil fotokútik, kde sa rodiny mohli odfotiť v zaujímavých kostýmoch na romantickej lavičke a tak si odniesť milú spomienku na toto podujatie. Svoje aktivity predstavili aj viaceré organizácie - Trnavská arcidiecézna charita, Mary´s Meals, piešťanskí skauti, Dobrovoľná civilná ochrana a pod. Dobrovoľný hasičský zbor z obce Vrbové potešil všetky deti ukážkou svojej techniky a vyrobením peny, v ktorej sa mohli dosýta vyšantiť.
 
Deň rodiny v Piešťanoch bol v tomto roku vydarenou akciou nielen pre návštevníkov, ale aj pre organizátorov. Vďaka patrí aj mnohým dobrovoľníkom a sponzorom, ktorí podujatie nezištne podporili.
 
TO ABU informoval Michal Lipovský
 
facebook sharing button Zdieľaj
Deň rodiny 2023 oslávili aj v Piešťanoch

Tí najmenší si mohli vyskúšať cvičenia zamerané na rozvoj jemnej motoriky a rôzne hry, starší si mohli zahrať spoločenské hry, alebo sa dosýta vyšantiť na skákajúcom hrade. (Foto: Michal Lipovský)

NOVINKY