V Trnavskej arcidiecéze pribudla ďalšia nová farská budova

RUŽINDOL 30. júna 2015 - Vo farnosti Ružindol sa v nedeľu 28. júna požehnali novú farskú budovu. Obrad požehnania vykonal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch za účasti mnohých veriacich, najmä z Ružindola a Bieleho Kostola. (Správa bola aktualizovaná 30.06.2015 o 20:52)

Trnavský arcibiskup Ján Orosch v homílii povzbudil všetkých veriacich prítomných na tejto slávnosti k budovaniu živého spoločenstva viery a lásky v rodinách i vo farnosti. Slávnosti sa zúčastnili aj kňazi, ktorí v posledných rokoch pôsobili v tejto farnosti.
 
Požehnanie sa uskutočnilo počas víkendu, kedy si v Ružindole pripomínali 800. výročie prvej písomnej zmienky o existencii obce s kostolom. Farský kostol bol postavený ešte za čias uhorského kráľa Ondreja II. Ako pripomenul zástupca farníkov vo svojom príhovore, ružindolská farnosť dostáva k tomuto výročiu práve v novej farskej budove krásny a užitočný dar.
 
Po skončení slávnostnej svätej omše, ktorú svojím spevom doprevádzal ružindolsko - bielokostolský spevácky zbor, nasledoval samotný obrad požehnania novej farskej budovy s pastoračným centrom. Na záver celej nedeľnej slávnosti sa v areáli kostola a novej farskej budovy všetci prítomní stretli na agapé - radostnom stretnutí bratov a sestier.
 
Farnosť Ružindol sa nachádza v trnavskom dekanáte, má približne 3300 obyvateľov a do jej územia sú začlenené obce Ružindol a Biely Kostol.
 
TO ABU informoval Peter Mikula
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnavskej arcidiecéze pribudla ďalšia nová farská budova

Po skončení slávnostnej svätej omše nasledoval samotný obrad požehnania novej farskej budovy. (foto: Jana Bajužíková)

NOVINKY