Charity jednotlivých slovenských diecéz putovali do Ľutiny

TRNAVA/ĽUTINA 7. októbra 2015 - Tak ako po minulé roky, tak aj tento rok sa zamestnanci, dobrovoľníci a priatelia Trnavskej arcidiecéznej charity zúčastnili 2. októbra na spoločnej púti charít, ktorú organizuje Slovenská katolícka charita. Na púti sa zúčastnilo celkom 750 ľudí z celého Slovenska. Trnavská arcidiecézna charita v piatok v skorých ranných hodinách vypravila autobus so 42 pútnikmi smerom na východné Slovensko do gréckokatolíckeho pútnického miesta v Ľutine.

Vďaka krásnemu a slnečnému počasiu mohli pútnici prežiť nádherný deň plný duchovných zážitkov. Spoločný program začali slávením liturgie prešovský pomocný biskup vladyka Milan Lach a prezident Slovenskej katolíckej charity, spišský biskup Štefan Sečka. Mnohí z pútnikov mali po prvýkrát možnosť zažiť slávenie východnej liturgie. Program pokračoval oceňovaním zamestnancov jednotlivých diecéznych a arcidiecéznych charít. Za Trnavskú arcidiecéznu charitu boli ocenené pracovníčky Patrícia Kravecová a Magda Nižniková.
 
Spoločná púť pokračovala aj na druhý deň v sobotu, keď členovia Trnavskej arcidiecéznej charity navštívili Spišskú kapitulu a Levoču. Mali tak priestor na vzájomné zblíženie sa, spoločné rozhovory a v neposlednom rade vyprosenie si milostí pre ich spoločnú prácu a celú charitu.
 
TO ABU informoval Igor Strýček
 
facebook sharing button Zdieľaj
Charity jednotlivých slovenských diecéz putovali do Ľutiny

Zamestnanci, dobrovoľníci a priatelia Trnavskej arcidiecéznej charity sa aj tento rok zúčastnili na spoločnej púti charít, ktorú organizuje Slovenská katolícka charita. (foto: Marián Mečiar)

NOVINKY