Cez víkend prídu do Trnavy tisícky mladých na Lumen

TRNAVA 3. júna 2015 - Už tento víkend (5. - 6. júna) prídu do Trnavy tisícky mladých z celého Slovenska i zahraničia, aby zažili atmosféru city music festivalu Lumen. V tomto koncepte ponúkne bohatý program v historickom centre mesta. Organizátori pripravili pestrú ponuku programu, ktorej časť ponúknu v spoplatnenej XL zóne a zvyšok programu sprístupnia zadarmo na Trojičnom námestí a ďalších miestach.

"Každý rok ponúkame koncerty na hlavnom pódiu a časť sprievodného programu úplne zadarmo, aby sa na festival prišli pozrieť aj trnavčania, či iní návštevníci, ktorí si možno nevedia predstaviť, že aj gospelový festival môže byť na vysokej úrovni a nie je to prezentácia chrámových zborov," opisuje Michal Královič, PR manažér festivalu. V spoplatnenej XL zóne sa predstavia Mária Čírová, Pišta Vandal s hosťami, projekt Godzone, Tanečné divadlo ATak a improvizačné divadlo Kapor na scéne. Tradičnou súčasťou bude aj široká ponuka workshopov a prednášok na rôzne témy od psychológie, vzťahov až po témy reklamy, či tanečný workshop Ladylicious. Lístky do tejto XL zóny si návštevníci môžu zakúpiť na mieste za 14 €.
 
Na hlavnom pódiu sa v sobotu predstavia 4 formácie. Na Festival Lumen prijala pozvanie slovenská speváčka Sima Martausová, ktorá so svojou kapelou otvorí program hlavného pódia. Samozrejme nebudú chýbať ani zahraničné formácie. Guvna B je 25 ročný rapper z Londýna, ktorý má na svojom konte 4 albumy a ocenenie MOBO Award. Ďalšou kapelou, ktorú si návštevníci môžu na Trojičnom námestí vychutnať, je britská formácia The Gentlemen, ktorá na Festivale Lumen odohrá jedno zo svojich posledných vystúpení a tak ukončia svoju 10-ročnú históriu energickým vystúpením zmesou electro-popu a indie.
 
Headlinerom 23. ročníka Festivalu Lumen je Martin Smith, bývalý frontman kapely Delirious, ktorá na festivale účinkovala v roku 2008. Práve názov jeho pesničky "History maker" je zároveň mottom aktuálneho ročníka festivalu. Z príležitosti 200. výročia od narodenia Don Bosca, pripravili organizátori program s názvom "Don Bosco Birthday Party" a vystavenie relikvie tohto svätca vo Františkánskom kostole v Trnave počas celého festivalu. Organizátori nezabúdajú ani na najmenších účastníkov festivalu, ktorým ponúknu zaujímavý detský program. V sobotu o 16:30 ich poteší Spievankovo, ktoré je zároveň jedinou spoplatnenou časťou detského programu. Lístky si návštevníci môžu zakúpiť v sieti TicketPortal. Detský kútik, ktorý je otvorený zdarma pre všetky deti, ponúkne rôzne atrakcie, hry a aktivity. V sobotu sa môžu deti tešiť aj na čítanie rozprávok či divadielka.
 
"Príďte si do Trnavy vychutnať atmosféru festivalu, ktorý pre vás pripravuje vyše 250 dobrovoľníkov. Verím, že každý z vás si odnesie z festivalu množstvo inšpirácii a stane sa tak skutočným tvorcom histórie. Aj ty môžeš byť HISTORY MAKER!," pozýva na festival jeho riaditeľ Ján Holubčík SDB. Viac informácií o festivale nájdu návštevníci na webstránke festivalu www.fln.sk a na Facebook stránke Festival Lumen.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Cez víkend prídu do Trnavy tisícky mladých na Lumen

Ilustračné foto zachytáva atmosféru festivalu. (zdroj: www.fln.sk)

NOVINKY