Centrum pomoci pre rodinu v Trnave oslávilo 10 rokov

TRNAVA 23. februára 2019 - „Sme tu pre rodinu. Centrum, ktoré chce byť miestom prijatia pre deti, rodičov, mladých i starších, pretože rodina je pre nás prioritou, ktorá si zaslúži uznanie, podporu a ochranu.“ Tak znie posolstvo na webstránke www.cppr.sk. Centrum pomoci pre rodinu už 10 rokov vykonáva prevenciu v oblasti Sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately detí a mládeže.

Centrum už niekoľko rokov organizuje prednášky, Manželské večery, Večery snúbencov, poskytuje odborné sociálno-psychologické, pastorálne, právne poradenstvo, mediáciu, zastrešuje viacero svojpomocných i modlitebných skupiniek, ponúka konkrétnu pomoc rodinám prostredníctvom projektov Sára a Tereza, Ekošatník, každoročne organizuje Deň rodiny, denné tábory pre deti počas prázdnin, zapája sa do Národného týždňa manželstva, Dňa počatého dieťaťa i Sviečky pre nenarodené deti. Činnosť centra zabezpečujú odborní zamestnanci a množstvo dobrovoľníkov. Centrum má už aj pobočku v Piešťanoch, ktorá poskytuje poradenstvo, spolupracuje s Jezuitským materským centrom, organizuje Manželské večery, pripravuje Deň rodiny.
 
Oslava okrúhleho výročia v stredu 20. februára sa začala svätou omšou koncelebrovanou trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom a košickým eparchom Milanom Chauturom, provinciálom jezuitov Rudolfom Uherom SJ a riaditeľom CPPR Matejom Kasanom SJ.
 
Po svätej omši nasledoval galaprogram v nádhernej sále Marianum s viacerými umeleckými vystúpeniami a priblížením histórie, činnosti, zamestnancov a dobrovoľníkov centra. Prítomným sa prihovorili viacerí vzácni hostia, medzi nimi poslankyňa EP Anna Záborská, primátor Piešťan Peter Jančovič, viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská. Provinciál jezuitov Rudolf Uher a štatutárka CPPR Kristína Königová. Svoju činnosť priblížil koordinátor činností a sociálny poradca centra Michal Lipovský a dobrovoľníčka projektu Tereza Juliana Mrázová. Na galavečeri moderovanom Jankou Nunvářovou zaspievala Akapela FOR YOU, komorný spevácky zbor Voci allegre a speváčka Slávka Tkáčová. Hostia si vypočuli sláčikové kvarteto a klavírne trio žiakov ZUŠ M. Schneidera Trnavského. Medzi jednotlivými vystúpeniami boli premietnuté videá približujúce atmosféru a aktivity centra i skúsenosti dobrovoľníkov. Oslavu zavŕšili v obnovenej jedálni Arcibiskupského úradu pri výbornom pohostení pripravenom Hotelovou akadémiou Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.
 
Myšlienku zrodu centra podľa vzoru podobného centra v Ríme priniesol vtedajší provinciál jezuitov Ján Ďačok. Je zrejmé, že odvážna vízia neostala len víziou. Centrum si v Trnave získalo dôveru ľudí i samosprávy, prinieslo množstvo dobrého ovocia.
 
TO ABU informovala Mgr. Lucia Drábiková, PhD., riaditeľka pobočky a psychologička CPPR v Piešťanoch
 
facebook sharing button Zdieľaj
Centrum pomoci pre rodinu v Trnave oslávilo 10 rokov

Na galavečeri moderovanom Jankou Nunvářovou zaspievala Akapela FOR YOU, komorný spevácky zbor Voci allegre a speváčka Slávka Tkáčová. Hostia si vypočuli sláčikové kvarteto a klavírne trio žiakov ZUŠ M. Schneidera Trnavského. (Foto: Michal Lipovský)

NOVINKY