Bohoslovci tretiaci sa obliekli do požehnaných reverend

BRATISLAVA 22. novembra 2018 - V utorok 20. novembra sa v kaplnke Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave konala slávnosť obliečky, pri ktorej bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský požehnal bohoslovcom tretieho ročníka reverendy, do ktorých sa budú od tohto momentu obliekať.

Mama don Bosca, ctihodná Margita povedala mladému Jankovi pred jeho obliečkou a vstupom do seminára, aby pamätal na to, že „Nie šaty robia človeka, ale čnosti.“ Taktiež mu veľmi odporúčala, aby sa na tejto ceste celý odovzdal Panne Márii a ďalej mu povedala, že ak by mal pochybnosti o svojom povolaní, nech nezneuctí toto rúcho, ale ho radšej vyzlečie ak by mal raz ako kňaz zanedbávať svoje povinnosti.
 
Bohoslovci tretieho ročníka sa obliekli do reverend v kaplnke Bratislavského seminára počas svätej omše, ktorá bola prvýkrát slávená z ľubovoľnej spomienky na blahoslavenú Annu Kolesárovú. Je to prvý viditeľný krok ku kňazstvu, z čoho mali bohoslovci tretieho ročníka veľkú radosť, ale zároveň tento moment prežívali s bázňou a s vedomím istej zodpovednosti, ktorú budú aj navonok prejavovať týmto odevom. Po svätej omši mali spoločné raňajky s bratislavským arcibiskupom metropolitom Stanislavom Zvolenským, s predstavenými Bratislavského kňazského seminára a s kňazmi z ich rodných farností, s ktorými mali možnosť stretnúť sa a zdieľať so svojimi doterajšími zážitkami.
 
TO ABU informoval Juraj Zongor
 
facebook sharing button Zdieľaj
Bohoslovci tretiaci sa obliekli do požehnaných reverend

Bohoslovci tretieho ročníka sa v utorok 20. novembra obliekli do reverend v kaplnke Bratislavského seminára počas svätej omše, ktorá bola prvýkrát slávená z ľubovoľnej spomienky na blahoslavenú Annu Kolesárovú. (Foto: Pavol Reisel)

NOVINKY