Biskupi Slovenska zablahoželali Svätému Otcovi k 10. výročiu zvolenia

BRATISLAVA 13. marca 2023 - Biskupi Slovenska zablahoželali pápežovi Františkovi k 10. výročiu zvolenia do služby Petrovho nástupcu. Uviedli to v liste, ktorý prinášame v plnom znení.

----
 
Vaša Svätosť,
 
v mene všetkých biskupov Slovenska Vám čo najsrdečnejšie blahoželám k 10. výročiu zvolenia do služby Petrovho nástupcu a prosím Pána, aby Vás zachoval v dobrom zdraví a požehnal Vás.
 
Prosíme Všemohúceho, aby Vás na príhovor Sedembolestnej Panny Márie, svätého Jozefa i Vašich osobných patrónov naďalej posilňoval svojou milosťou, takou potrebnou pre náročné vykonávanie služby lásky k Cirkvi a celému ľudstvu.
 
Dovoľte mi, aby som Vás ubezpečil, že my všetci - biskupi, kňazi, diakoni, zasvätené osoby, spolu so všetkým Božím ľudom žijúcim na Slovensku - sa denne modlíme za Vás a na Vaše úmysly.
 
S prejavmi synovskej úcty
 
Mons. Bernard Bober
predseda Konferencie biskupov Slovenska
košický arcibiskup metropolita
 
----
 
Argentínsky kardinál Jorge Mario Bergoglio SJ bol zvolený za pápeža pred desiatimi rokmi - 13. marca 2013. Prijal meno František. Je vôbec prvým pápežom s týmto menom. Stal sa 266. hlavou Katolíckej cirkvi. Ide o druhého pápeža v treťom tisícročí. Nahradil nemeckého predchodcu Benedikta XVI., ktorý sa vzdal svojho úradu.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Biskupi Slovenska zablahoželali Svätému Otcovi k 10. výročiu zvolenia

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY