Biskupi pozývajú Slovákov na ďakovnú púť za návštevu Svätého Otca

BRATISLAVA 26. januára 2022 - Slovenskí biskupi pozývajú veriacich na púť do Ríma, na ktorej chcú spoločne poďakovať za minuloročnú návštevu pápeža Františka na Slovensku (12. - 15. september 2021).

Uskutoční sa na prelome apríla a mája 2022. V programe bude aj audiencia pre slovenských pútnikov so Svätým Otcom vo Vatikáne (30. apríla 2022). V ten istý deň plánujú slovenskí biskupi sláviť s pútnikmi spoločnú svätú omšu v Bazilike sv. Petra, uvádza stránka navstevapapeza.sk (v časti - Ďakovná púť za návštevu).
 
Na púť je možné cestovať napríklad s katolíckou televíziou LUX, ktorá chystá zájazdy lietadlom alebo autobusom v spolupráci s cestovnou kanceláriou Awertravel. Bližšie informácie je možné nájsť na stránke Televízie LUX alebo Awertravel. Prihlásiť sa dá telefonicky na číslach: 034/651 3896, 0905 974 264 alebo e-mailom na awertravel@awertravel.sk.
 
Ďalšou možnosťou je zorganizovať sa v rámci vlastnej farnosti či spoločenstva alebo prísť individuálne. Aktuálne podmienky vstupu do Talianska je možno nájsť na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí SR.
 
Pútnici, ktorí sa chcú zúčastniť na audiencii so Svätým Otcom Františkom, sa musia zaregistrovať prostredníctvom formulára, ktorý je možné nájsť na stránke navstevapapeza.sk (časť Ďakovná púť za návštevu).
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Biskupi pozývajú Slovákov na ďakovnú púť za návštevu Svätého Otca

Informačný banner. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY