Arcivojvoda Imre von Habsburg-Lothringen navštívil trnavského arcibiskupa

TRNAVA 19. júna 2022 - V piatok 17. júna privítal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch arcivojvodu Imreho von Habsburg-Lothringena, pravnuka blahoslaveného cisára Karola Habsburského. Jeho prvá návšteva v Trnave sa uskutočnila v roku, keď si Katolícka cirkev pripomína 100. výročie úmrtia blahoslaveného Karola.

Počas návštevy sa arcivojvoda zaujímal o situáciu Cirkvi na Slovensku a života veriacich po pandémií. Arcibiskup Ján Orosch informoval arcivojvodu, že aj Trnavská arcidiecéza je duchovne spojená s odkazom blahoslaveného Karola, pretože v Kaplnke Božského Srdca v Piešťanoch je jeho relikvia. Trnavský arcibiskup dostal od arcivojvodu dar v podobe malej busty blahoslaveného Karola. Súčasťou stretnutia bola aj spoločná večera s aulistami arcibiskupskej kúrie.
 
Arcibiskup Ján Orosch ukázal arcivojvodovi priestory Trnavského arcibiskupského úradu, ktorý sídli v paláci postavenom na príkaz cisárovnej Márie Terézie a slúžil ako šľachtický konvikt. Arcibiskup Ján Orosch daroval arcivojvodovi ikonu Trnavskej Panny Márie.
 
Arcivojvodu Imreho von Habsburg-Lothringena sprevádzal počas jeho pobytu na Slovensku plk. Jozef Paluba, biskupský vikár Ordinariátu OS a OZ SR.
 
TO ABU informoval Stanislav Žlnay
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcivojvoda Imre von Habsburg-Lothringen navštívil trnavského arcibiskupa

Prvá návšteva arcivojvodu Imreho von Habsburg-Lothringen (na snímke vľavo) v Trnave sa uskutočnila v roku, keď si Katolícka cirkev pripomína 100. výročie úmrtia blahoslaveného Karola, jeho prastarého otca. (Foto: Stanislav Žlnay)

NOVINKY