Arcibiskup vyslal koledníkov ohlasovať Kristovo narodenie

TRNAVA 18. decembra 2018 - V dňoch 15. a 16. decembra sa stretli tisíce koledníkov Dobrej noviny na svätých omšiach a svätých liturgiách so svojimi biskupmi v jednotlivých diecézach po celom Slovensku.

V sobotu 15. decembra, v predvečer 3. adventnej nedele sa zišli v jezuitskom kostole v Trnave aj mladí koledníci projektu Dobrá novina z Trnavskej arcidiecézy, aby boli vyslaní trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom do svojich farností. Napriek nepriazni počasia sa zišlo množstvo detí, aby prijali požehnanie svojho arcipastiera. Arcibiskup Orosch ich vyzval, aby boli radostnými poslami správy o narodení Spasiteľa v duchu 3. adventnej nedele, ktorá sa nazýva Radostnou nedeľou, nedeľou Gaudete. Preto má aj kňaz na sebe oblečené miesto zvyčajného fialového rúcha ružový ornát. Koledníci tak „šíria nežným spôsobom kultúru života“ (biskup Rudolf Baláž).
 
Arcipastier Ján Orosch vyzval mladých aby sa nebáli za svoju vieru, kdekoľvek chodia, nie len počas koledovania, ale neustále. Ich prítomnosť nech je radostným ohlasovaním evanjelia. Nech nie sú ako mnohí tí, ktorí síce chodia do kostola, ale keď stretnú na ulici biskupa, kňaza či rehoľníka v rehoľnom habite, nevedia ich už pozdraviť. „Povzbudzujte aj svojich kamarátov, aby vás bolo čím ďalej tým viac, a aby sa medzi vás pridali. Buďte tak radostnými nositeľmi svetla,“ vyzval prítomných mladých ľudí trnavský arcibiskup.
 
Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko-Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami v približne 1 280 mestách a obciach na celom Slovensku. V predchádzajúcom 23. ročníku sa do Dobrej noviny zapojilo 24 297 koledníkov v 2 522 skupinkách, ktorí spolu navštívili 65 938 rodín. Celkový výnos predstavoval 1 113 639,18 eur. Verejná zbierka Dobrá novina - 24. ročník je zapísaná v registri verejných zbierok Ministerstvom vnútra SR pod číslom 000-2018-020051 zo dňa 10. septembra 2018 na všeobecne prospešný účel rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci.
 
TO ABU informoval Ľubomír Urbančok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup vyslal koledníkov ohlasovať Kristovo narodenie

V predvečer 3. adventnej nedele sa zišli v jezuitskom kostole v Trnave mladí koledníci projektu Dobrá novina z Trnavskej arcidiecézy, aby boli vyslaní trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom do svojich farností. (Foto: Ľubomír Urbančok)

NOVINKY