Arcibiskup vyslal skupiny koledníkov do svojej arcidiecézy

TRNAVA 11. decembra 2016 - Na svätej omši Tretej adventnej nedele v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch v sobotu 10. decembra popoludní, prijali koledníci Dobrej noviny požehnanie na svoje tohtoročné koledovanie v rodinách žijúcich v mestách a obciach Trnavskej arcidiecézy.

Na slávnostnej svätej omši vyslania koledníkov v katedrálnom chráme sa zúčastnili viaceré skupiny chlapcov a dievčat z rôznych častí Trnavskej arcidiecézy. Arcibiskup Orosch im v homílii zdôraznil, že tak ako evanjelisti, ktorí nám ľuďom priniesli Ježiša, písomne zaznamenajúc Jeho život a učenie vo Svätom písme, aj oni budú v nadchádzajúcom vianočnom čase evanjelistami prinášajúcimi do príbytkov ľudí Ježiša Krista, radostnú zvesť o Jeho narodení. Je potrebné uvedomiť si, že tu nejde o nejakú poveru, či mŕtvu tradíciu, ale o zdôraznenie viery, „že aj takáto forma modlitby Cirkvi posväcuje svet k tomu, aby nám slúžil k dobrému.“
 
Po záverečnom požehnaní trnavský arcibiskup Ján Orosch prijal poďakovanie za slávenie tejto svätej omše vyslania koledníkov od pani Alžbety Kojšovej. Potom ešte zotrval v presbytériu katedrály, aby si vypočul koledovanie v podaní skupiny chlapcov a dievčat z farnosti Šaľa. Úplne na záver išiel medzi mladých koledníkov, aby každému z nich podal ruku a odovzdal pamätný obrázok.
 
Autor: Dušan Kolenčík
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup vyslal skupiny koledníkov do svojej arcidiecézy

Arcibiskup Orosch po svätej omši vyslania ešte zotrval v presbytériu katedrály, aby si vypočul koledovanie v podaní skupiny chlapcov a dievčat z farnosti Šaľa. (foto: autor)

NOVINKY