Arcibiskup Orosch slávil svätú omšu v Kaplnke bl. Titusa Zemana

TRNAVA 8. januára 2018 - V deň spomienky na bl. Titusa Zemana, ktorá pripadá na dnešný deň, celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch svätú omšu v prvej kaplnke zasvätenej tomuto blahoslavenému, nachádzajúcej sa v Trnave.

Svätú omšu v Kaplnke bl. Titusa Zemana na Arcibiskupskom gymnáziu biskupa Pavla Jantauscha a Pedagogickej a sociálnej akadémii bl. Laury v Trnave, kde sa v súčasnosti nachádza už i relikvia bl. saleziánskeho kňaza Titusa, slávil trnavský arcibiskup Ján Orosch v pondelok 8. januára napoludnie. Spolu s ním koncelebroval svätú omšu zo spomienky bl. Titusa Zemana aj riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon. K sláveniu sa pripojili i kňazi Ľuboš Hašan a Peter Mikula, ktorí pôsobia v budove oboch škôl.
 
Kaplnku bl. Titusa Zemana, zhodou okolností prvú na svete zasvätenú tomuto novodobému slovenskému blahoslavenému, slávnostne požehnal spolu s novými a obnovenými priestormi historickej budovy školy na ulici Jána Hollého 9 v Trnave arcibiskup Ján Orosch vo štvrtok 30. novembra 2017. V tejto budove od začiatku školského roka 2017/2018 realizujú svoju činnosť cirkevné školy Arcibiskupské gymnázium biskupa Pavla Jantauscha a Pedagogická a sociálna akadémia bl. Laury.
 
Pri príležitosti požehnania kaplnky a budovy škôl adresoval trnavský arcibiskup Ján Orosch všetkým, ktorí prijali pozvanie a zúčastnili sa na slávnosti, tieto slová: „Nie každý má príležitosť byť a pôsobiť na škole, z ktorej vzišiel svätec.“ Týmito slovami povzbudil tak pedagógov a zamestnanov ako i študentov k tomu, aby boli hrdí na to, kde pracujú a študujú.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch slávil svätú omšu v Kaplnke bl. Titusa Zemana

V deň spomienky bl. Titusa Zemana, 8. januára 2018, celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch svätú omšu v prvej kaplnke zasvätenej tomuto blahoslavenému, nachádzajúcej sa v Trnave. (Zdroj foto: facebook.com/Arcibiskupské gymnázium biskupa Pavla Jantauscha)

NOVINKY