Arcibiskup Orosch slávil svätú omšu na púti v Smižanoch

SPIŠSKÁ NOVÁ VES 3. októbra 2016 - V sobotu 1. októbra zorganizoval Pallotínsky Misijný sekretariát celoslovenskú Misijnú púť do diecéznej Svätyne Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi, farnosti Smižany. Slávnostnú svätú omšu celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch.

Bohatý program sa začal modlitbou Misijného ruženca. Každý desiatok bol obetovaný za iný kontinent a modlitbu viedli predstavitelia piatich Klubov misijného hnutia. Slávnostnú svätú omšu celebroval arcibiskup Ján Orosch, ktorý vo svojej kázni vyzdvihol nevyhnutnosť Božieho milosrdenstva pre svet: „Milosrdenstvo je potrebné, aby každá nespravodlivosť vo svete skončila v nádhere Božej pravdy! Pevne verím, že Božie milosrdenstvo je jedinou zárukou večného spoločenstva tam, kde sa nám z očí zotrú všetky slzy a spojíme sa v kráľovstve jednoty, lásky a pokoja.“
 
V popoludňajšom programe sa pútnici vďaka misijným svedectvám preniesli do Rwandy a na Sibír. Otec Matúš Marcin, riaditeľ Pápežských misijných diel Košickej eparchie, priblížil nielen život gréckokatolíkov v Rusku, ale aj pôsobenie misionárov v nehostinných podmienkach tajgy. 
Výnimočným okamihom bolo vyloženie Najsvätejšej sviatosti oltárnej a modlitba Korunky Božieho milosrdenstva pred oltárom „Svetlo zmierenia a pokoja“, ktorý je súčasťou medzinárodného projektu Modlitby za pokoj na celom svete. Medzinárodné centrá Modlitby za pokoj nazývané „Hviezdy”, na ktorých sa bude adorovať Najsvätejšia sviatosť na úmysel pokoja, vzniknú na miestach, ktoré sú zvlášť poznačené dôsledkami vojen a konfliktov. Použitý oltár je štvrtou Hviezdou z dvanástich a je určený pre Kibeho v Rwande. Celodenný program skončil Misijnou pobožnosťou a požehnaním, ktoré pútnikom udelil rektor diecéznej Svätyne Božieho milosrdenstva pallotín Vladimír Peklanský.
 
TO ABU informovala Martina Holečková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch slávil svätú omšu na púti v Smižanoch

Slávnostnú svätú omšu celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorý vo svojej kázni vyzdvihol nevyhnutnosť Božieho milosrdenstva pre svet. (foto: Dariusz Latuszek)

NOVINKY