Arcibiskup Orosch prednášal o utečencoch a misiách

TRNAVA/RUŽOMBEROK 8. októbra 2015 - V rámci intelektuálno-formačnej aktivity „Hosť na KU“ prijal v utorok 6. októbra pozvanie Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Prišiel v sprievode Viktora Jakubova, národného riaditeľa Pápežských misijných diel.

Prítomným sa prihovoril najskôr arcibiskup Orosch, predseda Rady KBS pre misie a Rady pre migrantov, utečencov a pútnikov. Jeho téma sa dotýkala utečencov, ako aj pastoračnej starostlivosti o rôzne skupiny ľudí „na cestách“, napríklad Slovákov pracujúcich alebo študujúcich v zahraničí, veriacich počas pútnických zájazdov a šoférov na cestách.
 
V druhej časti vystúpil Viktor Jakubov, národný riaditeľ Pápežských misijných diel na Slovensku. Predstavil túto organizáciu, ktorá sa v rámci Katolíckej cirkvi stará o rast a rozvoj celej misijnej cirkvi. Vo veriacich rozvíja misijného ducha a organizuje finančnú pomoc pre zahraničné misie. Pápežské misijné diela pôsobia vo vyše 140 krajinách sveta. Pripomenul, že Katolícka cirkev každý rok slávi v predposlednú októbrovú nedeľu Svetový deň modlitieb za misie. Tento rok to bude 18. októbra.
 
Aktivita „Hosť na KU“ má svoje najbližšie pokračovanie už na budúci utorok 13. októbra 2015, keď privíta prof. Vladimíra Krčméryho.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch prednášal o utečencoch a misiách

Na pozvanie Katolíckej univerzity v Ružomberku trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch v rámci intelektuálno-formačnej aktivity „Hosť na KU“ vystúpil pred akademickou obcou s témou dotýkajúcou sa utečencov, ako aj pastoračnej starostlivosti o rôzne skupiny ľudí „na cestách“. (zdroj foto: www.ku.sk)

NOVINKY