Arcibiskup Orosch pozvaný na púť do Tekovského regiónu

TESÁRSKE MLYŇANY 16. júna 2015 - Veriaci z Tekovského regiónu aj tento rok v dňoch 13. a 14. júna putovali do Tesárskych Mlynian, kde sa už v roku 1909 konala prvá oficiálna púť k Božskému Srdcu Ježišovmu na Slovensku. Prišli sa posilniť, povzbudiť a načerpať duchovné sily z príležitosti slávnosti Najsvätejšieho Srdca Ježišovho.

Program púte začal v sobotu svätou spoveďou, pokračoval večeradlom a slávením svätej omše, ktorú celebroval kňaz Peter Brenkus za asistencie miestneho kňaza Petra Kukučku. V homílii sa kazateľ Brenkus zameral na nevyčerpateľnú a bezhraničnú lásku Ježišovho srdca. Apeloval na pútnikov mať odvahu v pokore otvoriť svoje srdce na prijatie potrebných milostí prúdiacich od láskavého Nebeského Otca. Slávnosť pokračovala procesiou ulicami obce, počas ktorej prvoprijímajúce deti sypali lupene kvetov pred Oltárnou sviatosťou, ktorú niesol kňaz pod baldachýnom a doprevádzali prvoprijímajúci chlapci s bielou ružou v ruke. Mládež - chlapci niesli sochu Pána Ježiša, dievčatá sochu Panny Márie a ďalší mladí nástroje umučenia. V slávnostnom sprievode muži niesli zástavy Božského Srdca Ježišovho z prvej púte z roku 1909 a roku 2009 zo stého výročia putovania k Božskému Srdcu Ježišovmu v Tesárskych Mlyňanoch. Sobotňajšiu časť púte ukončil kňaz Peter Brenkus Eucharistickým požehnaním.
 
V nedeľu v slávnostnom sprievode pešo putovali veriaci z filiálky Vieska nad Žitavou. Medzi ctiteľov Božského Srdca Ježišovho zavítal aj vzácny hosť - trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch, ktorý celebroval slávnostnú svätú omšu s kňazmi Petrom Kukučkom, Pavlom Vaňom a Dušanom Bertom. Počas homílie trnavský arcibiskup vyzýval na spoluprácu na plnení Božieho plánu v súčasnej náročnej dobe, čerpanie sily pre osobný, rodinný i spoločenský život, pozvať Ježiša medzi manželov, do rodín, nezabúdať ďakovať za Božie dobrá, požehnania, nedať sa pohltiť materiálnymi ponukami, prehlbovať duchovný rozmer a evanjelizovať príkladným životom.
 
Slávnosť pokračovala zasvätením jednotlivcov i rodín k Božskému Srdcu Ježišovmu a eucharistickým požehnaním, ktoré udelil trnavský arcibiskup Ján Orosch. Miestny duchovný správca farnosti Peter Kukučka poďakoval v mene farnosti arcibiskupovi Oroschovi za obetu účasti na tohtoročnej púti, povzbudivé slová a arcibiskupské požehnanie. Deti básňou vyjadrili svoju radosť i vďaku otcovi arcibiskupovi a odovzdali kyticu kvetov.
 
TO ABU informovala Anna Behulová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch pozvaný na púť do Tekovského regiónu

Medzi ctiteľov Božského Srdca Ježišovho zavítal aj vzácny hosť - trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (foto: Beáta Čepcová)

NOVINKY