Arcibiskup navštívil pred Vianocami duchovných na odpočinku

TRNAVA/CÍFER/NITRA 16. decembra 2014 - V pondelok 15. decembra absolvoval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch spolu s niektorými členmi arcibiskupskej kúrie predvianočnú návštevu kňazov na odpočinku v Cíferi a emeritných biskupov v Nitre.

V Cíferi, v kaplnke Domu pokojnej staroby, sa arcibiskup Orosch za prítomnosti duchovného správcu Repku najprv stretol so všetkými obyvateľmi tohto sociálneho zariadenia. Krátko sa im prihovoril a nakoniec, po povzbudení k dôvere v Boha počas jesene ich života, im udelil svoje arcipastierské požehnanie.
Potom už nasledovala osobitná návšteva kňazov na odpočinku, ktorí bývajú v tomto dome. K jednému z nich zaniesli vianočný vinš priamo do jeho izby, nakoľko je prípútaný na lôžko. S každým kňazom sa v krátkosti porozprávali, zaželali požehnané a milostiplné vianočné sviatky a odovzdali im i malú pozornosť pod vianočný stromček, ako vďaku za plodné roky ich kňazskej služby Cirkvi a celému Božiemu ľudu.
 
Z Cífera smerovala ich cesta do Slovenskej Novej Vsi, kde navštívili bývalého opáta želivského kláštora premonštrátov Ignáca Kramára, ktorý tu trávi jeseň svojho života v rodnom dome. Popoludní zasa odcestovali do Nitry, kde navštívili bývalých bratislavsko-trnavských pomocných biskupov Štefana Vrableca a Dominika Tótha. Trnavský arcibiskup Ján Orosch s nimi zotrval v bratskom rozhovore, tiež im zaželal požehnané a milostiplné vianočné sviatky Kristovho narodenia a odovzdal malú pozornosť pod vianočný stromček. Vo večerných hodinách sa vrátil späť do Trnavy.
 
Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch absolvuje predvianočnú návštevu kňazov a biskupov na odpočinku každoročne, aby sa im tak poďakoval za ich vernú kňazskú a biskupskú službu celému cirkevnému spoločenstvu Trnavskej arcidiecézy.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup navštívil pred Vianocami duchovných na odpočinku

Na ilustračnej fotografii je Dom pokojnej staroby v Cíferi. (foto: archív ABÚ)

NOVINKY