Arcibiskup bude sláviť svätú omšu za zosnulé dievčatá

TRNAVA 10. júna 2014 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch bude v stredu 11. júna o 19.30 hodine pre študentov z Univerzitného pastoračného centra Stanislava Kostku v Trnave celebrovať svätú omšu za tragicky zosnulé dievčatá trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu.

Štyri dievčatá prišli o život minulý týždeň v piatok pri nehode autobusu, ktorý havaroval na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom v smere na Bratislavu.
 
Arcibiskup Orosch už krátko po nehode vyjadril ľútosť nad tragédiou a sústrasť nad smrťou mladých študentiek. "Vašu veľkú bolesť prežívam spolu s vami, modlím sa za vás s nádejou na radostné stretnutie s vašimi najdrahšími v dome Otca a žehnám vám," odkázal rodičom, príbuzným a priateľom zosnulých študentiek.
 
Svätá omša bude v jezuitskom Kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave. Na liturgii študenti s vyučujúcimi poďakujú aj za udelené dary a milosti, ktoré dostali počas končiaceho sa akademického roka, informoval TK KBS P. Branislav Beniač SJ, duchovný správca trnavského Univerzitného pastoračného centra Stanislava Kostku.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup bude sláviť svätú omšu za zosnulé dievčatá

Študenti hneď po nehode prichádzali k Športovému gymnáziu Jozefa Herdu v Trnave a zapaľovali sviece za obete tragickej udalosti. (zdroj foto: www.trnava-live.sk)

NOVINKY