Aj v Seredi zareagovali na pôstnu výzvu "Podeľme sa!"

SEREĎ 30. marca 2015 – Posledná nedeľa pred vstupom do Veľkého týždňa nebola ani v tomto roku pre farnosť Sereď celkom obyčajnou. Po farskej sv. omši sa totiž mnohí nerozišli k svojim blízkym na spoločný obed, ale zhromaždili sa v kostolnej záhrade, aby sa mohli naobedovať netradične - v kruhu farskej rodiny.

Chladno, zamračené, miestami prehánky. Predpovede, ktoré pre obed vonku nie sú práve ideálne. Napriek tomu to mnohí riskli a prišli v nedeľu 22. marca o pol dvanástej na spoločný obed do farskej záhrady. Farnosť sa tak už druhýkrát zapojila do celoslovenskej výzvy známej pod názvom „Podeľme sa“.
 
Gazdinky tento rok navarili päť druhov polievok, z ktorých si každý mohol vybrať tú svoju obľúbenú. Finančná odmena za obed bola dobrovoľná. Celkovo sa v Seredi podarilo vyzbierať peknú sumu. Peniaze tentokrát smerovali do poradne Alexis, ktorá pomáha ľuďom v prípade neželaného tehotenstva, psychických problémov po spontánnom či umelom potrate a taktiež na podporu dokončenia krízového centra pre matky, otcov a rodiny s deťmi v núdzi v Prešove. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, ktorí sa nenechali odradiť ani chladnejším počasím a prijali pozvanie na stretnutie a podporu dobrej veci.
 
informoval Andrej Macho
 
facebook sharing button Zdieľaj
Aj v Seredi zareagovali na pôstnu výzvu "Podeľme sa!"

Napriek nehostinnému chladnému počasiu prišlo na pôstnu polievku do farskej záhrady mnoho obyvateľov Serede. (foto: Andrej Macho)

NOVINKY