Veriaci v Hlohovci po roku opäť putovali k Panne Márii

HLOHOVEC 17. augusta 2016 - V pondelok 15. augusta sa vo farnosti Hlohovec konala tradičná Zámska púť na miestnej Kalvárii pri príležitosti slávnosti Nanebovzatia Panny Márie. Od 17.00 hodiny putovali veriaci so sochou Panny Márie smerom od kasární. Na mieste už nasledovala pobožnosť krížovej cesty a po nej slávnostná svätá omša.

Jej hlavným celebrantom bol dekan Jesenák. Kazateľom zasa leopoldovský farár Bacigál.
Slávnostný kazateľ sa vo svojej homílii zameral na vysvetlenie pojmu dogma a jej zmysel. Tento významný mariánsky sviatok nám má pripomenúť, že sme stvorení pre večnosť a Pán má s nami plán. Človek má však slobodu, či s týmto plánom súhlasí alebo ho odmieta. Panna Mária nikdy nepovedala Božiemu plánu nie. Preto je oslávená v nebi. Boh chce, aby sme i my v nebi žili ako plní ľudia v Božej sláve, aby naše telo i duša boli spolu. Vďaka hriechu si zasluhujeme smrť, my zomierame, ale naše telo je pochovávane v nádeji na vzkriesenie. Preto má naše telo význam aj tu na zemi, aj pre večnosť a je dôležité, ako sa staviame k plnosti druhého človeka aj k svojej vlastnej. Naše telo má hodnotu a cenu, Boh nás takýmito chcel mať a chce nás v našej plnosti priviesť do neba.
Obetné dary si pripravilo Združenie mariánskej mládeže a liturgiu doprevádzal spevom farský spevokol. Po jej skončení nasledoval sprievod so sviečkami ulicami mesta do farského kostola, kde sa slávnosť zavŕšila Eucharistickým požehnaním.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Veriaci v Hlohovci po roku opäť putovali k Panne Márii

Hlavným celebrantom svätej omše bol dekan Marek Jesenák. Kazateľom mariánskej slávnosti v Hlohovci bol leopoldovský farár Patrik Bacigál. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY