V priestoroch Arcibiskupského úradu mali duchovnú obnovu pre ženy

TRNAVA 19. februára 2024 - V sobotu 17. februára sa konala v priestoroch Trnavského arcibiskupského úradu pôstna duchovná obnova pre ženy na tému „Duša ženy“ - podľa sv. Edith Stein. Obnovu pripravila a viedla sr. Noemi Ondreková, ŠSND.

Program duchovnej obnovy začali svätou omšou v arcibiskupskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža, ktorú celebroval vsdp. Ján Polák, riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu. Po svätej omši program pokračoval imaginárnou modlitbou a prednáškou. Sestra Noemi ponúkla ženám zamyslenia z myšlienok sv. Edith Stein, jednej z najvýznamnejších osobností 20. storočia, venujúcej sa „ženským otázkam“.
 
Spoločne sa zamýšľali nad svojimi darmi a tiež aj prekážkami, ktoré im bránia dorastať do osobnej a ľudskej plnosti. So svojou vlastnou skúsenosťou a duchovnou cestou sa mohli podeliť počas vzájomného zdieľania. Obnovu ukončili adoráciou, kde sa ženy mali možnosť stretnúť s Ježišom a „dotknúť sa okraja jeho rúcha“. Vracali sa domov obohatené a povzbudené duchovnou a priateľskou atmosférou stretnutia.
 
TO ABU informovala sr. Noemi Ondreková, ŠSND
 
facebook sharing button Zdieľaj
V priestoroch Arcibiskupského úradu mali duchovnú obnovu pre ženy

Po svätej omši program pokračoval imaginárnou modlitbou a prednáškou. (Foto: Archív ŠSND)

NOVINKY