V Piešťanoch ocenili tri najstaršie páry za ich dlhoročný manželský zväzok

PIEŠŤANY 9. júna 2021 - V rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa uskutočnil 7. – 14. februára 2021, bola možnosť nominovať manželské páry, ktoré spolu žijú už niekoľko desaťročí. Nominovať bolo možné svojich rodičov, starých rodičov, susedov, priateľov a známych.

Centrum pomoci pre rodinu toto oceňovanie realizovalo v spolupráci s mestom Piešťany. "Vďaka nomináciám sme našli tri najstaršie páry z Piešťan, ktoré boli slávnostne ocenené za ich dlhoročný manželský zväzok, a jeden manželský pár IN MEMORIAM" povedal Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu. Oceňovanie sa uskutočnilo za sprísnených protipandemických opatrení v utorok 8. júna na Mestskom úrade v Piešťanoch. Primátor mesta Piešťany Peter Jančovič s veľkou radosťou prijal všetkých ocenených. Podľa jeho slov si veľmi váži všetky manželské páry, ktoré si i v ťažkých časoch naďalej prejavujú lásku.
 
Ocenení boli Mária Filová a Vojtech Filo - 65 rokov manželstva, Alžbeta Strižencová a Milan Striženec - 63 rokov manželstva, Alžbeta Šišková a Juraj Šiška - 62 rokov manželstva.
 
Organizátorom oceňovania je Centrum pomoci pre rodinu a v meste Piešťany sa takéto podujatie realizovalo po prvýkrát. S nápadom oceňovať dlhotrvajúce manželstvá prišiel Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu v Trnave. Do oceňovania prizval i mesto Piešťany. Podľa neho v dnešnej dobe, keď sa hovorí len o rozvodoch a problémoch v manželstvách, je nevyhnutné ukázať aj manželstvá, ktoré to dokázali. „Hľadali sme najstaršie manželské páry z Piešťan alebo žijúce v Piešťanoch, ktoré sme dnes ocenili. Chceli sme tak prejaviť úctu, obdiv a zároveň ukázať krásne príklady manželstiev, ktoré môžu byť veľkou motiváciou i pre mladých ľudí" povedal Michal Lipovský. Pre ocenených manželov nie je manželstvo len na papieri, ale záväzok na celý život, ako sa vyjadril jeden z ocenených p. Filo: "Keď som si ju zobral, musíme byť spolu v dobrom alebo v zlom. Rozvod nikdy nepripadal do úvahy."
 
Centrum pomoci pre rodinu chce takto začať tradíciu oceňovania i v meste Piešťany. Bude sa realizovať vždy v rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa každoročne koná vo februári.
 
TO ABU informoval Michal Lipovský
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Piešťanoch ocenili tri najstaršie páry za ich dlhoročný manželský zväzok

Z nominácii boli vybrané tri najstaršie páry, ktoré žijú v spoločnom manželskom zväzku viac ako 61 rokov. (Foto: Archív CPR Trnava)

NOVINKY