V Maduniciach ďakovali Nebeskému Otcovi za tohtoročnú úrodu

MADUNICE 16. októbra 2023 - Pri príležitosti zberu úrody sa v nedeľu 8. októbra vo farskom Kostole narodenia Panny Márie - Kráľovnej anjelov v Maduniciach konala ďakovná svätá omša za úrodu a Božie dobrodenia v tomto roku.

Ľudia v priebehu celého týždňa prinášali plody svojich záhrad, viníc a polí. Dva dni a dve noci bol v kostole čulý ruch. Mnohí veriaci obetovali zo svojho voľného času, aby šikovnými a pracovitými rukami zmenili Boží stánok na nepoznanie. Všade, kde sa človek pozrel, sa nachádzala spleť rôznych farieb, tvarov a odrôd zeleniny, ovocia, kvetov a iných plodín.
 
I takýmto spôsobom je možné zhmotniť vďaku človeka k svojmu Stvoriteľovi. Veď všetka úroda je od Neho a skrze ňu nám prejavuje svoje požehnanie. On je darcom a do všetkého vložil život z lásky k nám. Daroval nám aj všetky vône, chute a farby s nádejou, že z toho budeme mať radosť a budeme za to vďační. Svoju radosť a vďaku prichádzali vyjadriť Maduničania i ľudia zo širšieho okolia nielen účasťou na slávnostnej svätej omši, ale i  celý nasledujúci týždeň.
 
TO ABU informoval Ľuboš Matúš
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Maduniciach ďakovali Nebeskému Otcovi za tohtoročnú úrodu

Všade, kde sa človek pozrel, sa nachádzala spleť rôznych farieb, tvarov a odrôd zeleniny, ovocia, kvetov a iných plodín. (Foto: Ľuboš Matúš)

NOVINKY