V katedrále otvorili výstavu fotografií z návštevy pápeža Františka

TRNAVA 30. októbra 2023 - V nedeľu 29. októbra otvorili v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave výstavu fotografií z apoštolskej a štátnej návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku, ktorou poctil našu krajinu pod Tatrami v roku 2021.

Výstavu fotografií, ktorá je prístupná nielen veriacim, ale aj širokej verejnosti, otvorili v nedeľu 29. októbra členovia spoločenstva Človek a Viera na konci oboch svätých omší slávených na 30. nedeľu v Cezročnom období v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Veriacim prítomným na svätých omšiach porozprávali o tom, že výstava nie je len pripomenutím si vzácnych okamihov prítomnosti Svätého Otca na Slovensku, ale aj prostriedkom, ktorý pozdvihne srdce, pozornosť človeka ku skutočnostiam, ktoré nás presahujú a že tieto fotografie sa môžu stať podnetom k hlbšiemu uvažovaniu nad posolstvom, ktoré nám Svätý Otec priniesol.
 
Uvedená výstava fotografií v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave je zložená zo 66 fotografií dokumentujúcich návštevu Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021. Veriaci a ďalší záujemcovia Trnavskej katedrály môžu výstavu navštíviť počas nasledujúcich 6 týždňov, až do 9. decembra 2023 vždy v čase pred a po svätých omšiach, ktoré sú slávené v srdci Trnavskej arcidiecézy.
 
Spoločenstvo Človek a Viera združuje fotografov, ktorí slúžia Cirkvi ako dobrovoľníci a snažia sa prostredníctvom svojich fotografií prinášať evanjeliové posolstvo. Pôsobí v Česku i na Slovensku, kde rozširuje svoje pôsobenie a prijíma nových fotografov ochotných slúžiť Cirkvi. Osobitným poslaním spoločenstva je snaha o kontemplatívny a milujúci pohľad na všetko, čo nás obklopuje, snaha vnímať a rozpoznať symboly, v ktorých sa nám zjavuje Boh, aby sa fotografie stávali pozvaním k zážitku viery.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
V katedrále otvorili výstavu fotografií z návštevy pápeža Františka

Uvedená výstava fotografií v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave je zložená zo 66 fotografií dokumentujúcich návštevu Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021. (Foto: Človek a Viera/Jaromír Mikulec)

NOVINKY