V katedrále bude výstava fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku

TRNAVA 26. októbra 2023 - Pozývame vás na výstavu fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021, ktorú organizuje spoločenstvo kresťanských fotografov Človek a Viera v spolupráci s Trnavskou arcidiecézou.

Výstavu môžete navštíviť a vidieť v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave v období od 29. októbra do 9. decembra 2023, vždy v čase pred a po svätých omšiach, ktoré sú slávené v srdci Trnavskej arcidiecézy.
 
Záštitu nad putovnou výstavou po Slovensku prevzal košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober, predseda Konferencie biskupov Slovenska.
 
Veríme, že táto výstava nie je len pripomenutím vzácnych okamihov prítomnosti Svätého Otca na Slovensku, ale prostriedkom, ktorý pozdvihne srdce, pozornosť človeka ku skutočnostiam, ktoré nás presahujú a že tieto fotografie sa môžu stať podnetom k hlbšiemu uvažovaniu nad posolstvom, ktoré nám Sv. Otec priniesol.
 
Spoločenstvo Človek a Viera združuje fotografov, ktorí slúžia Cirkvi ako dobrovoľníci a snažia sa prostredníctvom svojich fotografií prinášať evanjeliové posolstvo. Pôsobí v Česku i na Slovensku, kde rozširuje svoje pôsobenie a prijíma nových fotografov ochotných slúžiť Cirkvi. Osobitným poslaním spoločenstva je snaha o kontemplatívny a milujúci pohľad na všetko, čo nás obklopuje, snaha vnímať a rozpoznať symboly, v ktorých sa nám zjavuje Boh, aby sa fotografie stávali pozvaním k zážitku viery.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
V katedrále bude výstava fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku

Banner k výstave.

NOVINKY