V Cíferi posilnili manželské vzťahy počas Národného týždňa manželstva

CÍFER 21. februára 2024 - Týždeň okolo sviatku svätého Valentína patrí už tradične vďaka Národnému týždňu manželstva posilneniu manželských vzťahov. Tento osobitný čas naplno využili aj manželia vo farnosti Cífer a jeho okolia.

Pre manželov bol pripravený skutočne výživný vitamínový program: už v pondelok večer sa vo Farskom pastoračnom centre stretlo tridsať mužov, aby spolu s kapucínom Martinom Borkovským uvažovali nad identitou muža v téme „Muž ako prorok, bojovník, milovník a kráľ“. O deň neskôr ich vystriedalo štyridsaťosem žien. Spolu so saleziánkou a koučkou Kamilou Novosedlíkovou v interaktívnom programe hľadali odpovede na to, ako môžu byť ich emócie darom. Obe skupiny boli z programu nadšené, ženy predbežne dostali ponuku na mesačné sprevádzanie sestrou Kamilou. Program Národného týždňa manželstva v Cíferi pokračoval v piatok manželským filmovým večerom. Premietnutý film „Krajina tieňov“ odkryl pozadie premeny človeka a jeho vzťahu po strete s bolesťou a odchodom milovanej osoby, ktorou v tomto prípade bola manžela spisovateľa C. S. Lewisa, známeho autora kníh o Narnii.
 
V nedeľu program vyvrcholil spoločnou krížovou cestou a svätou omšou za manželov v Kostole sv. Michala archanjela v Cíferi a následne spoločným Vitamínovým večerom pre manželov v Kultúrnom dome v Cíferi. Večere sa zúčastnilo štyridsaťjeden manželských párov z Cífera, Báhoňa, Kaplnej, Trnavy, ba aj širšieho okolia. Inšpirovali sa nielen výborným tanečným predstavením manželov Pavla a Ivany Dankovcov pod názvom „Áno?“, ale aj spoločnou debatou vo dvojici a hľadaním chýbajúcich vitamínov do ich vzťahu pomocou špeciálnych hracích kariet. Výbornú večeru a dezert doplnil na záver koncert Moniky Ližbetin, celý čas manželov sprevádzal a povzbudzoval aj miestny správca farnosti Mons. Ján Bučík. Celý nedeľný priebeh programu Národného týždňa manželstva v Cíferi dokumentovali aj fotografi zo spoločenstva Človek a Viera.
 
Tí z manželov, ktorí z rôznych dôvodov nemohli byť účastní naživo na programe Národného týždňa manželstva, mali možnosť doplniť to chýbajúce do ich vzťahu prostredníctvom denných motivačných úloh, ktoré prichádzali do ich e-mailov. Vidieť manželov povzbudených žiť svoj vzťah a starať sa oň bude isto zárukou nielen dobrého vzoru pre ich deti a rodinu, ale aj pre ich širšie okolie, tak ako o tom sníval sv. Ján Pavol II. a ako to často hovorí súčasný pápež František.
 
TO ABU informovala Mária Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Cíferi posilnili manželské vzťahy počas Národného týždňa manželstva

Večere sa zúčastnilo štyridsaťjeden manželských párov z Cífera, Báhoňa, Kaplnej, Trnavy, ba aj širšieho okolia. Inšpirovali sa nielen výborným tanečným predstavením manželov Pavla a Ivany Dankovcov pod názvom „Áno?“, ale aj spoločnou debatou vo dvojici a hľadaním chýbajúcich vitamínov do ich vzťahu. (Foto: Človek a Viera/Jaromír Mikulec)

NOVINKY