Tohtoročná veľkonočná oktáva sa niesla v duchu mariánskej úcty

LURDY/ŠAŠTÍN/TRNAVA 11. apríla 2018 - Z príležitosti 160. výročia zjavenia Panny Márie v Lurdoch putoval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch na veľkonočný utorok 3. apríla do svetoznámeho pútnického miesta.

Trnavský arcibiskup Ján Orosch putoval do Lúrd spolu so svojimi spolupracovníkmi, ako aj veriacimi z Trnavskej arcidiecézy i celého Slovenska. Lurdy sú svetoznáme pútnické miesto, kde sa Preblahoslavená Matka Božia predstavila chudobnému dievčaťu, dnes už svätej Bernardete Soubirousovej, ako Nepoškvrnené počatie. Vzácnou chvíľou v tomto kúte sveta bolo slávenie Eucharistie v masabielskej jaskyni, na mieste, kde sa Panna Mária zjavila spolu šestnásťkrát, ako i sprevádzanie mnohých chorých a postihnutých, ktorí sa zišli na tomto mieste z celého sveta pod vedením charizmatických modlitbových skupín. Slovenskú výpravu sprevádzal farár v Maduniciach Anton Gubala a kaplán v Hlohovci Michal Kollár.
 
Trnavský arcibiskup Ján Orosch následne po návrate predsedal eucharistickému sláveniu v rámci Fatimskej soboty v Národnej bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Obe miesta arcibiskup Ján prepojil odkazom z testamentu svätej lurdskej vizionárky: „«Za chudobu, v ktorej žili mama a otec, za to, že sa nám nedarilo, pretože skrachoval náš mlyn... ďakujem ti, Ježišu.» «Ďakujem ti za posmešky a urážky, za tých, ktorí kvôli zjaveniam vykrikovali, že som blázon... ďakujem ti, Matka.» «Za moju kláštornú predstavenú matku, ktorá mi povedala, že nie som ničoho schopná... ďakujem ti, Matka.»“ Trnavský arcibiskup tak aktualizoval myšlienky a príklad pokory i úplného odovzdania, ktoré svojim životom ukázala Bernardeta Soubirousová.
 
Lurdy ako i Šaštín sa tak pre zúčastnených stali miestom spoločného zotrvávania na modlitbách, vo vedomí príhovoru a výnimočnej materinskej prítomnosti Panny Márie.
 
TO ABU informoval Ivan Ružička
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tohtoročná veľkonočná oktáva sa niesla v duchu mariánskej úcty

Vzácnou chvíľou bolo slávenie Eucharistie v masabielskej jaskyni, na mieste, kde sa Panna Mária zjavila spolu šestnásťkrát, ako i sprevádzanie mnohých chorých a postihnutých, ktorí sa zišli na tomto mieste z celého sveta pod vedením charizmatických modlitbových skupín. (Foto: archív ABÚ/Ľudmila Machová)

NOVINKY