Svätý Otec František blahoželal emeritnému arcibiskupovi k 90. narodeninám

TRNAVA 10. októbra 2023 - V pondelok 9. októbra predpoludním sa Katedrála sv. Jána Krstiteľa zaplnila viacerými slovenskými biskupmi, mnohými kňazmi, veriacimi a ľuďmi dobrej vôle. Emeritný trnavský arcibiskup Mons. Ján Sokol tu slávil ďakovnú svätú omšu za dožitých 90 rokov života. Po modlitbe po prijímaní predstúpil pred všetkých prítomných v katedrálnom chráme apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Nicola Girasoli, aby prečítal posolstvo Svätého Otca Františka s požehnaním emeritnému arcibiskupovi a všetkým prítomným na slávení jubilea. Prinášame vám ho v plnom znení.

 

Jeho Excelencii
Mons. Jánovi Sokolovi,
emeritnému trnavskému arcibiskupovi,
 
ktorý s vďačnosťou Pánovi oslavuje deväťdesiate narodeniny, vyslovujem úprimné blahoželanie, vzdávajúc pri tom vďaky Všemohúcemu Bohu za jeho život vernej služby Cirkvi na Slovensku.
 
S uistením o spomienke v modlitbách zvolávam od Pána hojnosť nebeských darov a udeľujem osobitné Apoštolské požehnanie jemu, autoritám a reprezentantom spoločenského a cirkevného života, ako aj všetkým veriacim, ktorí sa zúčastnia na slávení jubilea.
 
FRANCISCUS (František)
 

-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Svätý Otec František blahoželal emeritnému arcibiskupovi k 90. narodeninám

Posolstvo Svätého Otca Františka s požehnaním emeritnému arcibiskupovi a všetkým prítomným na slávení jubilea prečítal apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Nicola Girasoli. (Foto: Človek a Viera/Filip Hoško)

NOVINKY