Smútočné oznámenie - úmrtie MUDr. Bohuslava Dobrovodského

TRNAVA 21. decembra 2023 - S hlbokým žiaľom, bolesťou v srdci, avšak s nádejou na radostné stretnutie vo večnosti vám oznamujeme, že vo štvrtok 21. decembra prekročil prah večnosti MUDr. Bohuslav Dobrovodský, ktorý zomrel zaopatrený svätými sviatosťami vo veku 74 rokov života.

Pohrebná svätá omša za zosnulého bude slávená v stredu 27. decembra 2023 o 13:15 h vo filiálnom Kostole Krista Kráľa v Bielom Kostole. Počas nasledovných pohrebných obradov budú telesné pozostatky zosnulého uložené na dočasný odpočinok do hrobu na miestnom cintoríne v Bielom Kostole.
 
MUDr. Bohuslav Dobrovodský počas života pracoval nielen v zdravotníctve ako lekár. Ľuďom bol známy aj v rámci Katolíckej cirkvi. V rámci svojich možností sa staral o zdravie niekoľkých trnavských diecéznych a pomocných biskupov či kňazov arcidiecézy. Dlhoročne obetavo vykonával službu akolytu najprv vo farnosti Trnava - mesto - sv. Mikuláša, posledné roky svojho života vo farnosti Ružindol, kde na filiálke Biely Kostol býval so svojou rodinou. Od roku 2016 viac ako jedno trojročné obdobie obetavo zastupoval Trnavskú arcidiecézu v Rade Konferencie biskupov Slovenska pre pastoráciu v zdravotníctve ako jej znalec. Vždy sa živo zaujímal o duchovné potreby lekárov i pacientov Fakultnej nemocnice Trnava.
 
V mene Mons. Jána Oroscha, trnavského arcibiskupa, emeritných arcibiskupov a kňazov Trnavskej arcidiecézy, pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť. V modlitbách myslíme na nesmrteľnú dušu nášho zosnulého brata Bohuslava.
 
Odpočinutie večné daj mu, Pane, a svetlo večné nech mu svieti. Nech odpočíva v pokoji.
 
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Smútočné oznámenie - úmrtie MUDr. Bohuslava Dobrovodského

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY