Sestry mariánky na Slovensku majú provinciálnu kapitulu

TRNAVA 2. januára 2018 - V Provincii Sedembolestnej Panny Márie Kongregácie Dcér Božskej Lásky na Slovensku otvorili oficiálne koncom minulého roka (29. decembra 2017) riadnu 22. provinciálnu kapitulu. Svätú omšu na úvod slúžil trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorý kapitulantkám udelil svoje požehnanie. Motto kapituly je „Uchopiť budúcnosť s nádejou“.

Na Kapitulu sa pripravovali modlitbou, pôstom a štúdiom. Zúčastnilo sa na nej 17 členiek s hlasovacím právom ako aj pozvaní hostia - sestry z generálneho vedenia - sr. M. Benwenuta Kaczocha FDC - generálna vikárka a sr. Danica Sanader FDC - generálna radkyňa.
 
Prednášajúci P. Jozef Matis SVD sestry marianky usmernil, akou cestou sa uberať, aby dokázali „objať budúcnosť s nádejou". Medzi sestrami možno vnímať presvedčenie, že Kapitula im prinesie duchovné ovocie a posilni ich v nádeji do budúcna, tiež ich asociovaných členov a všetkých, ktorým budú slúžiť.
 
TO ABU informovala sr. M. Pavla Remáčová FDC
 
facebook sharing button Zdieľaj
Sestry mariánky na Slovensku majú provinciálnu kapitulu

Trnavský arcibiskup Ján Orosch slávi svätú omšu na úvod 22. provinciálnej kapituly Kongregácie Dcér Božskej Lásky na Slovensku. (Foto: sr. Zuzana Kubíková FDC)

NOVINKY