Rada pre mládež a univerzity KBS chystá opäť Týždeň Cirkvi pre mládež

BRATISLAVA 4. novembra 2023 - Na Slovensku bude opäť Týždeň Cirkvi pre mládež. Uskutoční sa od 20. do 26. novembra 2023. Iniciatívu po 15-krát zastrešuje Rada pre mládež a univerzity spolu s mládežníckymi organizáciami Erko a ZKSM. Tento ročník nesie motto Radostní podľa témy, ktorú vybral na 38. svetový deň mládeže pápež František (Radostní v nádeji/Rim 12,12).

„Motto Radostní zvolili na základe témy, ktorú vybral pápež František na 38. svetový deň mládeže Radostní v nádeji. Myslím si, že mladí takí jednoducho sú. Všade, kde prídu, prinášajú radosť. Veľmi to bolo vidno aj v Lisabone, kde sa konali SDM v lete tento rok. Túžime, aby vďaka mladým táto radosť bola všade – najmä v menších spoločenstvách a farnostiach,” povedal Matúš Reiner, tajomník Rady pre mládež a univerzity. Každá farnosť alebo spoločenstvo sa môže zapojiť do tohto týždňa. Či už duchovnými, spoločenskými alebo  športovými aktivitami.
 
„Pre farnosti a spoločenstvá sme vytvorili a stále aktualizujeme zoznam možných aktivít ako inšpiráciu. Aj z nich si tí, ktorí sa budú chcieť zapojiť, môžu vybrať a  zorganizovať čosi pre mladých. Rovnako sme pripravili aj grafický balíček, ktorý obsahuje plagát a rôzne grafiky, ktoré daná farnosť alebo spoločenstvo môže použiť na propagáciu svojich aktivít,” povedala Miroslava Siteková z eRKa. Plagát, ako aj rôzne iné materiály, je možné nájsť TU. V rámci tohto týždňa sa v mnohých diecézach organizuje aj diecézne stretnutie mládeže. Všetky takéto podujatia sú na tomto webe alebo sociálnych sieťach Rady.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Rada pre mládež a univerzity KBS chystá opäť Týždeň Cirkvi pre mládež

Banner k Týždňu Cirkvi pre mládež. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY