Posledné duchovné cvičenia pátra Šuppu v Piešťanoch

PIEŠŤANY 27. júla 2016 - V Exercičnom dome Spoločnosti Ježišovej v Piešťanoch sa v dňoch 21. až 24. júla konali duchovné cvičenia pre katechétov. Len z Trnavskej arcidiecézy sa ich zúčastnilo dvadsaťdva.

Exercitátor P. Jozef Šuppa SJ na svojich posledných duchovných cvičeniach v Piešťanoch, nakoľko sa sťahuje do rehoľnej komunity v Prešove, katechétom Trnavskej arcidiecézy predstavil tému „Medzi silou a slabosťou“ a ponúkol im možnosť modliť sa skrze Božie slovo.
 
Hovoril im o tom, že záchrana človeka je jedine vo vernosti Bohu. Ak človek stratí dôveru v Boha a začne si zakladať len na sebe, nastáva duchovná katastrofa. Božia dôvera nemá nijaké výpadky, tá je vždy rovnaká, zlyháva len ľudská strana vzťahu. Zdôraznil, že Boh si nás vybral ako slabých ľudí a preto potrebujeme milosť obrátenia. Často nám na druhých ľuďoch vadí to, čo môžeme veľmi dobre vnímať i na sebe samých. Je potrebné podriadiť sa Bohu a nič mu neodmietať, dovoliť mu aby bol Pánom nášho života.
 
Meditácie, ticho, modlitby, sviatosti, adorácie, prednášky... to všetko napomáhalo účastníkom duchovných cvičení k osobnému pokániu a nasmerovaniu svojho života k Ježišovi, ktorý je jediným Pánom.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Posledné duchovné cvičenia pátra Šuppu v Piešťanoch

Meditácie, ticho, modlitby, sviatosti, adorácie, prednášky... to všetko napomáhalo účastníkom duchovných cvičení k osobnému pokániu a nasmerovaniu svojho života k Ježišovi, ktorý je jediným Pánom. (foto: Andrea Danišová)

NOVINKY