Na Pražskom hrade otvorili výstavu fotografií "Katedrála a živé stretnutia"

PRAHA 30. novembra 2023 - Slávnostnou vernisážou otvorili v sobotu 25. novembra na Pražskom hrade v hlavnom meste Českej republiky výstavu veľkoformátových fotografií spoločenstva Človek a Viera s názvom „Katedrála a živé stretnutia“.

Na slávnosti sa zúčastnilo takmer 100 fotografov spoločenstva Človek a Viera. Medzi hosťami slávnostnej vernisáže boli aj zvučné mená. Zavítali na ňu emeritný pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka, súčasný pražský arcibiskup Jan Graubner a zastupiteľ mesta Praha Jan Wolf. Výstava bude na Pražskom hrade prebiehať až do januára.
 
Vystavené sú na nej najlepšie fotky fotografov spoločenstva Človek a Viera za uplynulý rok 2023. Zaujímavosťou je, že sa na výstavu dostala aj fotografia trnavského arcibiskupa Jána Oroscha z oslavy jeho 70. narodenín, ktorá sa konala v pondelok 29. mája 2023 v Trnave. Po skončení výstavy na Pražskom hrade budú fotografie kolovať po Českej republike aj Slovenskej republike. Vo výbere bude aj ďalšia fotka z oslavy 70. narodenín trnavského arcibiskupa Jána Oroscha.
 
TO ABU informoval Jaromír Mikulec
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Pražskom hrade otvorili výstavu fotografií "Katedrála a živé stretnutia"

Fotograf spoločenstva Človek a Viera Jaromír Mikulec pri fotografii trnavského arcibiskupa Jána Oroscha z oslavy jeho 70. narodenín, ktorej je autorom. Táto sa dostala na výstavu "Katedrála a živé stretnutia". (Foto: Človek a Viera/Filip Hoško)

NOVINKY