Na Katedrále sv. Jána Krstiteľa a Bazilike sv. Mikuláša vypnú osvetlenie

TRNAVA 20. marca 2018 - Trnava sa aj tento rok zapojí do projektu Hodina Zeme. Celosvetová akcia s dôrazom na ekológiu sa uskutoční najbližšiu sobotu 24. marca.

Od 20:30 h do 21:30 h zhasnú osvetlenia významných budov po celom svete, v Trnave vypnú v tom čase nasvietenie historických pamiatok Katedrály sv. Jána Krstiteľa a Baziliky sv. Mikuláša.
 
"Cieľom projektu je upozorniť na problémy, ktoré súvisia so zmenou klímy a ohrozujú našu planétu. Je to jedna z príležitostí, kedy sa môžeme zamyslieť, ako zmeniť svoje konanie v každodennom živote, aby sme životné prostredie zaťažovali čo najmenej," píše mesto Trnava na svojom oficiálnom webe.
 
Spolupatričnosť môže vyjadriť aj ktokoľvek z občanov napr. zhasnutím svetla a vypnutím elektrických spotrebičov počas uvedeného času.
 
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Katedrále sv. Jána Krstiteľa a Bazilike sv. Mikuláša vypnú osvetlenie

Takto nasvietenú Katedrálu sv. Jána Krstiteľa môžu návštevníci Trnavy vidieť každý večer. V sobotu 24. marca večer ju však takto na jednu hodinu neuvidia, pretože Trnava sa aj tento rok zapojí do projektu Hodina Zeme. (Zdroj foto: trnavskyhlas.sk/Ján Král)

NOVINKY