Na bicykloch zo Slovenského Ríma do Betlehema kresťanstva na Slovensku

NITRA/TRNAVA 8. mája 2024 - Už po tretíkrát sa v stredu 8. mája vyznávači cykloturizmu a súčasne kresťanských tradícií na bicykloch vybrali z Trnavy - slovenského Ríma do Nitry - Betlehema kresťanstva na Slovensku po trase, ktorá je súčasťou Európskej kultúrnej cesty sv. Cyrila a Metoda.

Cyklopúť vo dvore Arcibiskupského úradu v Trnave v ranných hodinách odštartoval a cyklistov požehnal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Medzi cyklopútnikmi na bicykli bol aj sám nitriansky diecézny biskup Viliam Judák. Cyklopúť spoločne prešli na bicykli po trase z Trnavy až pod Nitriansky hrad v Nitre, so zastávkami pri Kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave - Modranke, Kostole sv. Jána Krstiteľa v Seredi, Kostole sv. Jakuba v Dolnej Strede, Kostole sv. Margity Antiochijskej v Šali, Kostole sv. Klimenta v Močenku, pri Bielom kríži vo farnosti Cabaj-Čápor, pri Pamätníku na Fabianovej doline a pri Miléniovom kríži.
 
Cyklopútnici sa v Dolnej Strede zúčastnili na svätej omši, ktorú v miestnom Kostole sv. Jakuba spolu s ďalšími kňazmi celebroval nitriansky diecézny biskup Viliam Judák. V Šali si cyklopútnici mali možnosť prezrieť vzácny storočný organ v Kostole sv. Margity Antiochijskej, na opravu ktorého bol venovaný aj výťažok tohtoročnej cyklopúte. Púť absolvovalo takmer sto cyklistov v príjemnom počasí a pokojnej atmosfére bez problémov, či úrazov. Záujemcovia ktorí sa nezúčastnili, majú šancu sa zúčastniť opäť o rok v rovnakom termíne.
 
Zdroj: facebook/Biskupstvo Nitra
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na bicykloch zo Slovenského Ríma do Betlehema kresťanstva na Slovensku

Cyklopúť vo dvore Arcibiskupského úradu v Trnave v ranných hodinách odštartoval a cyklistov požehnal trnavský arcibiskup Ján Orosch. (Foto: facebook/Biskupstvo Nitra)

NOVINKY