Modlitbová skupina sv. pátra Pia v Hlohovci oslávila 20. výročie založenia

HLOHOVEC 9. apríla 2024 - V sobotu 6. apríla sa v Kostole Ducha Svätého v Hlohovci konala slávnostná svätá omša pri príležitosti 20. výročia vzniku Modlitbovej skupiny svätého pátra Pia v Hlohovci.

Slávnostnej svätej omši predsedal trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorého s výročím modlitbovej skupiny spája 20. výročie jeho biskupskej vysviacky. Modlitbovú skupinu iniciovala po svätorečení sv.  Pia z Pietrelčiny v roku 2004 pani Stanislava Patayová - Šaturová, ktorá je jej zakladateľka a líderka spolu s vtedajším správcom farnosti Hlohovec Mons. Jánom Repiským.
 
Modlitbová skupina je jediná modlitbová skupina pátra Pia na Slovenku, ktorá je priamo naviazaná na modlitbovú centrálu v San Giovanni Rotondo v Taliansku, o čom svedčí aj certifikát z tejto centrály.
 
Trnavský arcibiskup Ján Orosch vo svojej homílii ocenil duchovnú úlohu tejto modlitbovej skupiny a mocný príhovor sv. pátra Pia, ktorý je jedným z najväčších svätcov 20. storočia a orodovníkov u Boha. Svätú omšu koncelebrovali okrem domácich kňazov a pátra františkána aj bratia kapucíni - misionári Božieho  milosrdenstva, brat Jakub Rafael Patay a brat Félix Ján Tkáč. Ako gratiarum sa spievalo slávnostné Te Deum za uplynulé plodné duchovné roky Modlitbovej skupiny svätého pátra Pia.
 
Na záver svätej omše trnavský arcibiskup odovzdal vedúcej Modlitbovej skupiny svätého pátra Pia pamätnú medailu Svätého Otca Františka a ikonu sv. Mikuláša na pamiatku tejto významnej udalosti.
 
TO ABU informoval Jozef Schwarz
 
facebook sharing button Zdieľaj
Modlitbová skupina sv. pátra Pia v Hlohovci oslávila 20. výročie založenia

Modlitbová skupina je jediná modlitbová skupina pátra Pia na Slovenku, ktorá je priamo naviazaná na modlitbovú centrálu v San Giovanni Rotondo v Taliansku, o čom svedčí aj certifikát z tejto centrály. (Foto: Maroš Sýkora)

NOVINKY