Informácie k sláveniu ďakovnej svätej omše za 90 rokov života Mons. Jána Sokola

TRNAVA 6. októbra 2023 - V pondelok 9. októbra sa v Trnave uskutoční oslava životného jubilea, 90. narodenín, emeritného trnavského arcibiskupa Mons. Jána Sokola.

Emeritný trnavský arcibiskup Mons. Ján Sokol sa s pokorou, úprimnosťou a oddanosťou poďakuje Pánovi za jeho nesmierne dobrodenia slávnostnou svätou omšou,
 
ktorá sa uskutoční v pondelok 9. októbra 2023 o 10:00 h
v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave.
 
Na ďakovnú svätú omšu úctivo pozýva biskupov, kňazov, veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle.
 
Program slávnosti je nasledovný:
 
  • 10:00 h - Svätá omša v katedrálnom chráme (hlavný celebrant: J.E. Mons. Ján Sokol, emeritný trnavský arcibiskup)
  • 12:00 h - Slávnostné agapé pre pozvaných hostí (hostia budú rozdelení na dve skupiny: vo veľkej jedálni Arcibiskupského úradu - jedna časť pozvaných hostí a v sále Marianum, vedľa Arcibiskupského úradu - druhá časť pozvaných hostí)
 
Organizačné pokyny pre biskupov a kňazov:
 
  • Kňazi si na svätú omšu prinesú len albu, na mieste budú pripravené biele štóly v dostatočnom množstve, ornáty budú pripravené pre biskupov, ich sprievod - kňazov, dekanov a aulistov;
  • koncelebrujúci kňazi sa zhromaždia priamo v Katedrále sv. Jána Krstiteľa, na prezlečenie kňazov, dekanov a asistencie bude k dispozícii zadná kaplnka v Katedrále sv. Jána Krstiteľa;
  • kanonici budú mať na prezlečenie do kanonických rúch k dispozícii Kaplnku Božieho hrobu v Katedrále;
  • biskupi a ich sprievod budú mať na prezlečenie k dispozícii priestor sakristie;
  • kňazi, aulisti, kňazi sprevádzajúci biskupov a dekani sa usadia na pre nich vyhradených miestach v presbytériu katedrály (v štalúmoch, na stoličkách pod nimi a laviciach katedrály podľa pokynov usporiadateľov);
  • biskupi, kanonici a asistencia oblečení v omšových rúchach pôjdu na začiatku svätej omše v sprievode od vstupnej brány katedrály k oltáru.
 
Ešte raz úctivo pripomíname, že po liturgickom slávení je časť hostí pozvaná do veľkej jedálne Arcibiskupského úradu a druhá časť do sály Marianum, podľa inštrukcií predchádzajúcej e-mailovej komunikácie.
 
Vzhľadom na obmedzené parkovacie kapacity Arcibiskupského úradu odporúčame využiť parkovacie miesta parkoviska na Rybníkovej ulici, vedľa Mestskej športovej haly v blízkosti Katedrály sv. Jána Krstiteľa.
 
Organizačné pokyny pre veriacich:
 
  • Na svätú omšu o 10:00 h sú pozvaní všetci veriaci, ktorí majú záujem zúčastniť sa;
  • povzbudzujeme všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa s vierou zúčastnili na tejto ďakovnej svätej omši;
  • pri obsadzovaní lavíc prosíme ponechať voľné miesta rezervované kňazom v hlavnej lodi katedrály.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Informácie k sláveniu ďakovnej svätej omše za 90 rokov života Mons. Jána Sokola

Fotografia z momentu svätej omše slávenej 3. júna 2017, pri ktorej bola inštalovaná relikvia bl. Karola I. v piešťanskej Kaplnke Božského Srdca Ježišovho, ktorú celebroval emeritný arcibiskup Mons. Ján Sokol. Bol na nej prítomný aj vnuk bl. Karola, syn Otta Habsburského, rakúsky arcivojvoda Georg Habsburg-Lothringen. (Foto: Kaiser Karl Gebetsliga)

NOVINKY