Arcibiskup Ján Orosch na zasadaní stálych rád ČBK a KBS

VELEHRAD/TRNAVA 6. apríla 2017 - Stále rady Českej biskupskej konferencie a Konferencie biskupov Slovenska (KBS) sa v utorok 4. apríla zišli k spoločnému zamysleniu sa nad témou katechézy a kresťanskej výchovy. Na predpoludňajšie velehradské stretnutie potom nadviazali separátne rokovania stálych rád jednotlivých konferencií.

Situáciu v oblasti katechézy na Slovensku členom stálych rád predstavil košický arcibiskup metropolita Bernard Bober, ktorý vedie Komisiu pre katechézu a školstvo pri KBS a Martin Michalíček, riaditeľ Diecéznemu katechetického úradu v Nitre. Český pohľad na katechézu a kresťanskú výchovu prezentovali biskup Pavel Konzbul a riaditeľ katechetickej sekcie ČBK Mariusz Kuźniar.
 
“Hovorili sme predovšetkým o skúsenostiach, ktoré máme s katechézou a učením náboženstva na štátnych verejných a cirkevných školách, o našich ťažkostiach a úspechoch. Myslím, že to bolo obohacujúce stretnutie,” priblížil program pre Radio Proglas arcibiskup Bernard Bober.
 
Marius Kuźniar Proglasu povedal, že Cirkev v Čechách i na Slovensku čelí podobným výzvam - napríklad globalizácii či postupujúcej sekularizácii. “Je veľmi dôležité vedieť tú kerygmu podať takým spôsobom, ako by to bolo zrozumiteľné dnešnému človeku.” Konkrétnym výstupom utorkového rokovania je zámer zorganizovať spoločný seminár o katechéze; uskutoční sa 20. februára 2018 v Olomouci.
 
“Hovorili sme tiež o učebniciach pre výučbu náboženstva a ďalších didaktických materiáloch. Myslím, že i v tejto oblasti môže dôjsť k nejakej spolupráci,” spomenul v rozhovore Kuzniar.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Ján Orosch na zasadaní stálych rád ČBK a KBS

Stále rady Českej biskupskej konferencie (ČBK) a Konferencie biskupov Slovenska (KBS) sa v utorok 4. apríla zišli k spoločnému zamysleniu sa nad témou katechézy a kresťanskej výchovy. (zdroj foto: www.cirkev.cz)

NOVINKY