Aj v Trnave zriadili Úrad pre nahlásenie zneužívania v Cirkvi

TRNAVA 3. novembra 2023 - Cirkev na Slovensku so všetkou vážnosťou pristupuje k prípadom sexuálneho zneužívania a za posledné roky uskutočnila viacero konkrétnych opatrení. Jedným z nich je aj zriadenie úradov na nahlásenie zneužívania v Cirkvi vo všetkých diecézach, Trnavskú arcidiecézu nevynímajúc.

V súlade s apoštolským listom motu proprio Vos estis lux mundi - Vy ste svetlo sveta pápeža Františka je potrebné v každej diecéze zabezpečiť fungovanie systému na prijímanie oznámení, ktorý bude ľahko dostupný pre verejnosť.
 
V budove Marianum pri Arcibiskupskom úrade v Trnave na ulici Jána Hollého je pre tento účel zriadená osobitná miestnosť bezprostredne pri vstupe do budovy pre motorové vozidlá. Kontaktnou osobou je psychológ Mário Schwarz, ktorý na tomto mieste bude i fyzicky dostupný vo vymedzenom  čase.
 
Stále je samozrejme možné aj nahlásenie zneužívania prostredníctvom elektronickej pošty na: nahlaseniezneuzivania.trnava@abu.sk alebo telefonicky na mobilnom telefónnom čísle: +421 910 852 368. Potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke: https://www.abu.sk/projekty/nahlasenie-sexualneho-zneuzivania/.
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Aj v Trnave zriadili Úrad pre nahlásenie zneužívania v Cirkvi

Ilustračná snímka. (Foto: Archív ABÚ Trnava)

NOVINKY