V Križovanoch prebehla formácia tímu lektorov prípravy snúbencov

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM 8. júna 2022 - Lektori pracujúci so snúbencami v rámci Trnavskej arcidiecézy sa stretli na prvom formačnom stretnutí v sobotu 4. júna v priestoroch fary v Križovanoch nad Dudváhom.

Hostiteľom trinástich lektorských párov z Trnavy a Piešťan bol vdp. Maroš Lovič, zodpovedný za pastoráciu rodín v Trnavskej arcidiecéze. Predstavil víziu formačných stretnutí, slovo potom dostali hostia - psychológ a kouč Maroš Kubeš s manželkou Gitkou, ktorí sa dlho venujú sprevádzaniu manželských párov v kríze.
 
Spolu s nimi sa každý z účastníkov zamýšľal nad vlastnou skúsenosťou z prípravy na manželstvo a následnej reality. Uvažovali aj nad tým, akou optikou sa dnešní snúbenci a manželia dívajú na svoje manželstvo a akú dôležitosť v rebríčku hodnôt pre nich má. Maroš Kubeš zdôraznil aj potrebu a častú absenciu modlitby manželov ako nevyhnutnú súčasť a podmienku rastu manželstva, ako aj vedomie, že príprava snúbencov je Božie dielo, a nie naše. Úlohou lektorov je ponúknuť silu príkladu, osobného svedectva cez témy prípravy a povzbudiť mladé páry žiť v spoločenstvách, mať zázemie, keďže aj podľa slov Svätého Otca potrebujú mladé manželstvá sprevádzanie.
 
Lektori sa v ďalšej časti formácie zaoberali očakávaniami od seba, tímu, sprevádzajúceho kňaza vdp. Maroša Loviča, ako aj očakávaniami od arcidiecézy. Záver stretnutia vyvrcholil spoločnou modlitbou a slávením vigílie Zoslania Ducha Svätého.
 
TO ABU informovala Mária Kohutiarová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Križovanoch prebehla formácia tímu lektorov prípravy snúbencov

Hostiteľom trinástich lektorských párov z Trnavy a Piešťan bol vdp. Maroš Lovič, zodpovedný za pastoráciu rodín v Trnavskej arcidiecéze. (Foto: Pavol Fojtík)

NOVINKY