Trnavská arcidiecézna charita poskytla potravinovú pomoc vojnovým utečencom

TRNAVA 25. marca 2022 - Trnavská arcidiecézna charita aj naďalej spája sily pre pomoc ľuďom, ktorí utiekli pred vojnou na Ukrajine. V Trnave poskytla potravinovú pomoc pre hotely Sheyly´s a Spektrum, ktoré poskytujú krízové bývanie pre ľudí z Ukrajiny. Potraviny priniesli aj na cudzineckú políciu.

Vo štvrtok 24. marca doručili zamestnanci a dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity trvanlivé potraviny a hygienické potreby do Hotela Sheyly´s. Podľa slov majiteľky Mariany Gregorovej už tri týždne poskytujú ubytovanie pre viac ako dvadsať ľudí a v najbližších dňoch k nim pribudnú ďalší. Niektorým ľuďom úspešne pomohli pri hľadaní práce. „Ľudia, ktorým sme poskytli útočisko, boli za potraviny boli veľmi vďační, veľmi si vážia pomoc, ktorej sa im dostáva,“ povedala Mariana Gregorová.
 
Trnavská arcidiecézna charita pomáha potravinovou a materiálnou pomocou v Trnave, Piešťanoch, v Galante, Seredi a na ďalších miestach.
 
Odišli ste z Ukrajiny pred vojnovým konfliktom a potrebujete potravinovú pomoc? Alebo poskytujete pre takýchto ľudí ubytovanie v súkromí? Kontaktujte Trnavskú arcidiecéznu charitu e-mailom na pomoc@charitatt.sk, uveďte počet osôb, ich vek, potreby a telefonický kontakt a požiadajte Charitu o potravinovú pomoc.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 

 

facebook sharing button Zdieľaj
Trnavská arcidiecézna charita poskytla potravinovú pomoc vojnovým utečencom

Vo štvrtok 24. marca 2022 doručili zamestnanci a dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity trvanlivé potraviny a hygienické potreby do Hotela Sheyly´s. (Foto: facebook/Trnavská arcidiecézna charita)

NOVINKY