Sestra Daniela, ŠSND sa navždy zasvätila Nebeskému Ženíchovi

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 28. augusta 2023 - Pätnásty august je slávnostným dňom Nanebovzatej Panny Márie. Tohtoročný pätnásty august však bol slávnostný aj pre pre sestru Danielu Olejkovú z Kongregácie Školských sestier de Notre Dame. Sestra Daniela v tento deň roku 2023 zložila v starobylom mariánskom prepoštskom chráme v Novom Meste nad Váhom svoje večné sľuby.

Za prítomnosti trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha, novomestského farára dekana vsdp. Blažeja Čaputu, riaditeľa Komisie pre mládež Trnavskej arcidiecézy a správcu DCM Archa v Bojničkách vdp. Pavla Reisela, viacerých spolusestier z Kongregácie Školských sestier de Notre Dame a množstva ďalších hostí sestra Daniela sľúbila Bohu a predstaveným z rehole svoju poslušnosť, chudobu a čistotu.
 
Zo slov trnavského arcibiskupa, ktoré predniesol počas svojho príhovoru, pripomeňme azda to, že každá životná cesta prináša svoje úskalia, avšak Boh je verný a trpezlivo čaká na naše rozhodnutia, ako zvykne čakať mládenec na svoju milovanú dievčinu.
 
Po slávnostnej svätej omši spojenej s večnými sľubmi nasledovali gratulácie a priateľské rozhovory na nádvorí farského Kostola Narodenia Panny Márie, odkiaľ sa pozvaní hostia presunuli na slávnostné agapé.
 
Zdroj: clovekaviera.sk / Jaromír Mikulec
 
facebook sharing button Zdieľaj
Sestra Daniela, ŠSND sa navždy zasvätila Nebeskému Ženíchovi

Zo slov trnavského arcibiskupa, ktoré predniesol počas svojho príhovoru, pripomeňme azda to, že každá životná cesta prináša svoje úskalia, avšak Boh je verný a trpezlivo čaká na naše rozhodnutia, ako zvykne čakať mládenec na svoju milovanú dievčinu. (Foto: Človek a Viera/Jaromír Mikulec)

NOVINKY