Na novostavbe Kostola Božieho milosrdenstva v Trnave sa intenzívne pracuje

TRNAVA 9. marca 2022 - Stavebný ruch na stavbe nového kostola na sídlisku Prednádražie v Trnave neutícha. V sobotu 5. marca navštívil tunajšiu Rímskokatolícku farnosť Božieho milosrdenstva trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch spolu so sekretárom vdp. Lukášom Blažom, aby zhodnotili po takmer roku od oživenia výstavby posun prác na «Stánku Boha medzi ľuďmi».

V máji 2021 prišlo po trinástich rokoch od založenia Rímskokatolíckej farnosti Trnava - Prednádražie k oživeniu prác na stavbe nového farského Kostola Božieho milosrdenstva. Od toho momentu sa veľmi rýchlo začali ťahať do výšky obvodové múry nového kostola. Do konca roka 2021 stihli robotníci hrubú stavbu kostola prekryť strechou, aby novostavba cez zimu zbytočne neutrpela poškodenie vplyvom poveternostných podmienok.
 
„Spolu so svojím sekretárom vdp. Lukášom Blažom som navštívil majstrov, ktorí stavajú farský Kostol Božieho milosrdenstva v Trnave - Prednádraží. V priateľskom rozhovore som tejto skupine stavbárov z Brezovičky vyjadril svoju vďaku a obdiv, že dokázali pod vedením miestneho pána farára Katrinca urobiť veľký kus poctivej práce,“ vyjadril sa pre Tlačové oddelenie Arcibiskupského úradu trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
V jarných mesiacoch by mali práce na kostole pokračovať pokladaním plechu na strechu. Zároveň sú vo výrobe okná, osadením ktorých sa vnútorný priestor kostola uzavrie. Samozrejme, výstavba kostola pokračuje v súlade s finančnými možnosťami najmladšej farnosti v Trnave. Realizácia stavby si vyžaduje nielen mnoho spolupracovníkov, ale aj dobrodincov a tých, ktorí sú ochotní pomôcť finančne.
 
„Stavba nového kostola v Trnave je financovaná predovšetkým z milodarov veriacich a z veľkej časti za finančnej pomoci Trnavskej arcidiecézy, ktorá prispela sumou 400 000 €. Práve vďaka tomuto príspevku sa mohlo začať s realizáciou hrubej stavby kostola. Farnosť Trnava - Prednádražie naďalej prosí všetkých, ktorí majú možnosť, o pomoc pri tomto posvätnom diele, aby sa z tohto miesta šírilo posolstvo sv. sestry Faustíny o Božom milosrdenstve,“ povedal pre TO ABU ešte v lete minulého roka farár tejto mestskej časti, vdp. Patrik Katrinec.
 
„Teším sa, že slovenský Rím bude mať o jeden kostol viac, a to v tej časti, v ktorej žijú najmä mladé rodiny s deťmi. Trnava bude mať takto spolu s novým chrámom a evanjelickým kostolom vyše 30 kostolov a kaplniek,“ dodal pre Tlačové oddelenie Arcibiskupského úradu trnavský arcibiskup Ján Orosch. Odjakživa je každému známe, že typickými znakmi mesta Trnava je práve množstvo kostolov a kostolíkov. Vďaka nim sa nazýva slovenským malým Rímom. Sú dominantou jej historického jadra a ich objavovanie patrí k obľúbeným výletom mnohých návštevníkov najstaršieho slobodného kráľovského mesta na území dnešného Slovenska.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na novostavbe Kostola Božieho milosrdenstva v Trnave sa intenzívne pracuje

„Spolu so svojím sekretárom vdp. Lukášom Blažom som navštívil majstrov, ktorí stavajú farský Kostol Božieho milosrdenstva v Trnave - Prednádraží. V priateľskom rozhovore som tejto skupine stavbárov z Brezovičky vyjadril svoju vďaku a obdiv, že dokázali pod vedením miestneho pána farára Katrinca urobiť veľký kus poctivej práce,“ vyjadril sa pre TO ABU trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (Foto: Archív ABÚ TT)

NOVINKY