V Komárne arcibiskup Orosch vysvätil troch kňazov a dvoch diakonov

KOMÁRNO 10. decembra 2019 - Naplnená Bazilika sv. Ondreja v Komárne bola na druhú adventnú nedeľu, 8. decembra popoludní, svedkom nádhernej slávnosti, pri ktorej boli vkladaním rúk a konsekračnou modlitbou trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha vysvätení traja kňazi a dvaja diakoni pre Trnavskú arcidiecézu.

Slávnostnosť tejto chvíle bola umocnená najmä skutočnosťou, že všetci novovysvätení prichádzajú zo zahraničia s misionárskym oduševnením a spiritualitou, aby pomáhali v pastorácii najmä na juhu Trnavskej arcidiecézy. Za kňazov boli vysvätení Ambrogio Canavesi z Talianska, Joseph Parackal z Indie, Piotr Waszkiewicz z Poľska a za diakonov Y-Khoa Bui z Vietnamu a Maurizio Mazzieri z Talianska.
 
Trnavský arcibiskup Ján Orosch v homílii povzbudil nových kňazov a diakonov v ich službe, aby ju vykonávali s radosťou a nadšením. Spomenul časy, keď on sám bol kaplánom v Komárne v časoch komunistického režimu, kedy sa mu ani len nesnívalo, že raz bude v kostole, na ktorom komunisti nedovolili ani len nástenku na dverách ponechať, svätiť toľkých kňazov a diakonov. Na záver homílie vyjadril svoju radosť, že ako aj zo Slovenska pochádzajú kňazi, ktorí sa neboja ísť robiť misie do iných krajín po celom svete, tak aj k nám na Slovensko prichádzajú odvážni mladí muži z iných krajín, aby tak plnili príkaz Pána Ježiša Krista: „Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.“ (Mt 16,15)
 
Po homílii nasledoval obrad diakonskej a kňazskej vysviacky. Ďalej po obrade vysviacky pokračovala svätá omša. Na záver slávnosti sa novovysvätení kňazi a diakoni poďakovali svojmu svätiteľovi ako aj biskupskému vikárovi, kanonikovi a farárovi dekanovi v Komárne, vysokodôstojnému pánovi Róbertovi Kissovi. Poďakovanie tiež smerovalo ku všetkým, ktorí im pomohli a aj stále pomáhajú v ich pôsobení vo farnosti Okoličná na Ostrove.
 
TO ABU informoval Ladislav Mišura
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Komárne arcibiskup Orosch vysvätil troch kňazov a dvoch diakonov

Svätenci v prostrácii počas slávnosti kňazskej a diakonskej vysviacky v Komárne. (Foto: Ilona Kurczová)

NOVINKY