Arcibiskup hlavného mesta Kazachstanu Mons. Peta navštívil Trnavu

TRNAVA 4. apríla 2019 - Trnavskú katedrálu sv. Jána Krstiteľa v sobotu 30. marca navštívil Mons. Tomash Peta, arcibiskup z Nur-Sultanu, hlavného mesta Kazachstanu.

Arcibiskup z Nur-Sultanu v Kazachstane Tomash Peta v katedrále slávil svätú omšu spolu s niektorými účastníkmi piatkovej Medzinárodnej vedeckej konferencie o osobnosti a diele biskupa Pavla M. Hnilicu SJ, ktorá sa konala v Aule Benedikta XVI. Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Na svätej omši bol prítomný i emeritný trnavský arcibiskup Ján Sokol.
 
V homílii sa prítomným prihovoril P. Leo Maasburg bývalý sekretár biskupa Hnilicu aj sv. Matky Terezy. Komentujúc evanjelium poukázal na to, že modlitba je rozhovor medzi nami a Pánom. Tiež pripomenul slová sv. Matky Terezy, že Boh hovorí v tichosti srdca a my načúvame. Potom z plnosti nášho srdca hovoríme k Bohu a Boh nás počúva. Je to pravidlo dvoch sŕdc, ktoré vzájomne hovoria. Pri tejto príležitosti poukázal na lásku biskupa Hnilicu, ktorou zahŕňal každého človeka. Nikdy nehovoril negatívne o druhých, ale vždy mal úctu a staral sa o druhého s veľkou zodpovednosťou pred Bohom. P. Leo vo svojom príhovore povzbudil prítomných, aby sa nebáli žiť srdce pri Srdci a mali odvahu nechať sa zapáliť ohňom Božského Srdca.
 
Po svätej omši nasledovala krátka pobožnosť v krypte katedrály. Následne účastníkov konferencie prijal na Arcibiskupskom úrade trnavský arcibiskup Ján Orosch. Na pamiatku návštevy venoval arcibiskupovi z Kazachstanu kópiu obrazu Panny Márie Trnavskej.
 
TO ABU informoval P. Pavol Benedict Lipták Opus J.S.S.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup hlavného mesta Kazachstanu Mons. Peta navštívil Trnavu

Po svätej omši nasledovala krátka pobožnosť v krypte katedrály. (Foto: Sr. Julian Sedláková RPM)

NOVINKY