Trnavský arcibiskup sa zapojil do modlitbovej reťaze «Ruženec za Slovensko»

TRNAVA 14. februára 2021 - Na Slovensku sa uskutočňuje v sobotu 13. februára a v nedeľu 14. februára 24-hodinová modlitbová reťaz «Ruženec za Slovensko». Do tejto nonstop modlitby sa necelú hodinu pred polnocou zapojil aj trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Online spojenie s biskupmi, kňazmi a veriacimi laikmi na celom Slovensku prebiehalo v rohovej izbe na 2. poschodí Trnavského Arcibiskupského úradu, odkiaľ trnavský arcibiskup Ján Orosch, počas prebiehajúcej pandémie nového koronavírusu spôsobujúceho ochorenie Covid-19, pravidelne udeľuje mestu Trnava a celej rovnomennej arcidiecéze polnočné požehnanie so živým Kristom v Najsvätejšej oltárnej sviatosti.
 
V online spojení sa trnavský arcibiskup Ján Orosch spolu s generálnym vikárom vsdp. assessorom Petrom Šimkom a sekretárom vdp. Lukášom Blažom modlil modlitbu posvätného ruženca svetla. Starobylú mariánsku modlitbu popretkával zamysleniami, ktoré umocňovali dôležitosť zasvätenia sa Panne Márii. Božia Matka je tá, ktorá môže svojím príhovorom u Boha nielen Slovensku, ale aj celému svetu vyprosiť oslobodenie od tejto dnešnej modernej morovej rany. Po modlitbe posvätného ruženca svetla nasledovala modlitba k Trnavskej Panne Márii, ktorú zavŕšil trnavský arcibiskup Ján Orosch, presne na prelome soboty a nedele, udelením eucharistického požehnania všetkým tým, ktorí sa zapojili do modlitbovej reťaze online a tiež celému Slovensku.
 
Nepretržitý 24-hodinový ruženec odštartovali v sobotu 13. februára o 18.00 hodine na Levočskej mariánskej hore a ukončia ho v nedeľu 14. februára tiež o 18.00 hodine kňazským požehnaním. Na úmysly v internetových komentároch, ktoré sú v súlade s Božou vôľou, za Slovensko, za rodiny, deti a národ sa v online modlitbe spolu s veriacimi na celom Slovensku i v celom svete spojili otcovia arcibiskupi Ján Babjak SJ, Ján Orosch, Ján Sokol a otec biskup Ján Kuboš spolu s otcami Kuffom, Marettom, Marcinom a Petríčkom. V skrytosti sa pripojili aj rehoľné kontemplatívne rády a ďalšie spoločenstvá, inštitúty i hnutia pôsobiace v rámci Katolíckej cirkvi. 24-hodinový ruženec organizuje portál www.somkatolik.sk a Slovenský dohovor za rodinu.
 
Pre každý národ je dôležitá rodina, zvyky a tradície a je na nás aby sme odkaz našich kresťanských predkov odovzdávali ďalej naším deťom. Ťažké chvíle sa dajú prekonať len v súdržnej rodine posilnenej modlitbou posvätného ruženca.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Trnavský arcibiskup sa zapojil do modlitbovej reťaze «Ruženec za Slovensko»

Online spojenie s biskupmi, kňazmi a veriacimi laikmi na celom Slovensku prebiehalo v rožnej izbe na 2. poschodí Trnavského Arcibiskupského úradu. (Foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY