Slovenský kardinál Jozef Tomko má narodeniny, dožíva sa 97 rokov

BRATISLAVA/TRNAVA 11. marca 2021 - Slovenský kardinál Jozef Tomko sa dnes, 11. marca, dožíva 97 rokov. Emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov, ktorý je rodákom z Udavského pri Humennom, sa vďaka Bohu stále teší dobrému zdraviu.

Jediný slovenský kardinál oslávi svoje narodeniny v úzkom kruhu vo svojej domácnosti v Ríme, kde mu asistujú rehoľné sestry z Kongregácie milosrdných sestier sv. Vincenta Irena Kopanicová a Júlia Kolumberová.
 
Kardinál Jozef Tomko, ktorý vo Večnom meste žije už viac než 75 rokov, sa stále zúčastňuje na aktivitách Kardinálskeho kolégia a koncelebruje pri verejných sláveniach Svätého Otca. Naposledy to bolo na Popolcovú stredu, ktorá sa tentoraz vzhľadom na zdravotné opatrenia proti pandémii slávila mimoriadne v Bazilike sv. Petra.
 
V piatok 12. marca bude kardinál Tomko sláviť 72. výročie svojej kňazskej vysviacky, ktorú prijal v roku 1949 v Ríme. Slovenská redakcia Vatikánskeho rozhlasu, Tlačová kancelária KBS a Trnavská arcidiecéza pri tejto príležitosti pozývajú k modlitbám za kardinála a prajú mu hojnosť duchovných darov od Pán a veľa Božieho požehnania.
 
Zdroj: tkkbs.sk/ doplnené
 
facebook sharing button Zdieľaj
Slovenský kardinál Jozef Tomko má narodeniny, dožíva sa 97 rokov

Ilustračná snímka. (Foto: tkbs.sk/SpC-Vatican)

NOVINKY